Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pili, řídili a pak bourali

ZLÍNSKO: Naštěstí se vše obešlo bez zranění.  

Během uplynulého víkendu policisté na Zlínsku zadrželi řidičské průkazy osmi nezodpovědným řidičům, kteří se za volant posadili pod vlivem alkoholu nebo drogy. Dva byli dokonce účastníky dopravní nehody. Obě se naštěstí obešly bez zranění. K první havárii došlo v sobotu krátce po šesté hodině odpolední mezi obcemi Veselá a Hvozdná na Zlínsku. Šestatřicetiletý řidič nepřizpůsobil rychlost nejen stavu vozovky, na které byly vyjeté koleje ve zbytcích zmrzlého sněhu, ale hlavně jeho fyzickému stavu. Tento stav, ovlivněný velkým množstvím vypitého alkoholu, muži nedovolil včas reagovat na smyk, a proto se jeho vůz zastavil až o keře mimo silnici. Dopravní policisté, kteří havárii vyšetřují, mu naměřili bezmála tři promile alkoholu v dechu.
Podobná havárie se stala i v noci ze soboty na neděli ve Zlíně na Lesní čtvrti. Příčiny, kvůli kterým k nehodě došlo, byly stejné. Rychlost, kterou se dvaadvacetiletý muž proháněl ulicemi a zejména alkohol, který mu koloval v krvi. Asi ve tři hodiny ráno řidič nezvládnul „čistě“ projet ulicí, přejel obrubník a vozem zajel až téměř do dvora rodinného domu. Tam by opravdu asi skončil, kdyby vjezdová brána nebyla zavřena. V dechu mu policisté naměřili více než dvě promile alkoholu. Oběma řidičům nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.
Šest dalších hazardérů policisté naštěstí zastavili ještě dříve, než se stihli do podobně nebezpečné situace dostat. Polovina z nich dokonce řídila, ačkoliv byla pod vlivem amfetaminu. Také oni mohou skončit až na jeden rok za mřížemi.
 havárie Hvozdná

 havárie Zlín

13. února 2012, pprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem