Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pili, jeli, bourali

VSETÍNSKO: Dopravní policisté šetří dvě nehody opilých řidičů. 

Opravdu mnoho společného mají dvě nedělní dopravní nehody. Staly se téměř přesně dva kilometry od sebe a oba řidiči měli pozitivní dechové zkoušky.
 
V neděli na silnici I/57 ve Valašské Polance a před Lužnou se staly dvě dopravní nehody. První byla v noci a to před třetí hodinou. Osmadvacetiletá žena ze Vsetínska projížděla obcí Valašská Polanka směrem k obci Lužná. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou nezvládla řízení své Škody Felicia, přejela do protisměru a vyjela mimo komunikaci. Zastavilo ji až křoví. Žena vyvázla bez zranění. S felicií to dopadlo trochu hůře, vznikla na ní škoda za deset tisíc korun. Policisté provedli u ženy dechovou zkoušku, kdy přístroj vykázal hodnotu 2,07 promile. Policisté proto řidičce zakázali další jízdu a zadrželi jí řidičák.
Téměř přesně dva kilometry od první nehody se stala před čtvrtou hodinou odpoledne další dopravní nehoda. Opět se jednalo o Škodu Felicia. Tentokrát ji řídil pětatřicetiletý muž z Valašskokloboucka. Blížil se k obci Lužná od Valašské Polanky. Vyjel pozvolna vpravo mimo komunikaci, zničil směrový sloupek a najel na svodidla. Tato jej katapultovala přes potok na druhý břeh, kde narazil do betonové zdi. Dráha pokračovala do sloupku nivelačního bodu a skončila až uprostřed silnice. Muž utrpěl lehké zranění, které si vyžádalo ošetření v nemocnici. Na vozidle vznikla škoda za patnáct tisíc korun. I zde provedli policisté dechovou zkoušku. Naměřili u řidiče 1,76 promile. I v tomto případě policisté řidiči zakázali další jízdu a zadrželi řidičské oprávnění. Silnice byla po dobu vyšetřování dopravní nehody a odstraňování následků uzavřená v obou směrech.
 
Obě dopravní nehody policisté nadále vyšetřují.
 
12. října 2015, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik
Odkazy do noveho okna

Lužná (2)

Lužná (2) 

Detailní náhled

Lužná (3)

Lužná (3) 

Detailní náhled

Valašská Polanka

Valašská Polanka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem