Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pili a pak bourali

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Opilý cyklista sjel přímo k řece.  

Dopravní policisté vyjížděli v neděli 11. září k nehodě, ke které došlo ve Starém Městě. Krátce před půl devátou večer tam boural šestapadesátiletý cyklista, který se po hrázi řeky Moravy vracel domů. I když jel po rovném úseku, z nějakého důvodu ho to táhlo doleva a tak se stalo, že sjel přímo k řece. Muž naštěstí spadl do trávy. Při pádu si způsobil lehké zranění, se kterým byl převezen do Uherskohradišťské nemocnice. Za jeho nehodou stála jednak nezodpovědnost, protože byl zcela neosvětlený, ale také vypitý alkohol. Dechová zkouška totiž vykázala 2,06 promile alkoholu. 

Druhý den boural další opilý cyklista. V Uherském Brodě v ulici Šumická najel šestapadesátiletý muž do odbočovacího pruhu, ale odbočit se mu už nepodařilo. Při jízdě ztratil rovnováhu a spadl na silnici. Také on se při pádu poranil a byl převezen do nemocnice. Muž nadýchal 2,19 promile alkoholu. Nyní je čeká řízení na odboru dopravy a pokuta.

Za volant Hondy usedl v pondělí odpoledne osmadvacetiletý muž, a to i přesto, že má až do dubna příštího roku vyslovený zákaz řízení. Policisté u něj provedli orientační zkoušku na drogy, která vyšla pozitivní. Muž přiznal, že ten den kouřil marihuanu. Nyní je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podle zákona mu hrozí až dvouleté vězení.

Velmi nezodpovědně si v úterý odpoledne počínal devatenáctiletý mladík, který v Kunovicích vezl na motorce svoji nezletilou sestru. Holčička navíc neměla na hlavě ochrannou přilbu. Mladík jakmile viděl projíždějící hlídku policistů, prudce se rozjel a odbočil do nejbližší ulice. Tam zastavil a s holčičkou se dal na útěk. Daleko ale neutekli a k jízdě na motorce se mladík policistům přiznal. Také přiznal, že nevlastní patřičné řidičské oprávnění. Svoji nezodpovědnou jízdu nyní bude muset vysvětlit na odboru dopravy.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 9. 9. – 15. 9. 2016

 

Počet zjištěných přestupků

9. 9. – 15. 9. 2016

2. 9. – 8. 9. 2016

Řidič pod vlivem alkoholu

2

9

Řidič pod vlivem drog

2

3

Překročení maximální rychlosti

11

10

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

3

0

Nepoužití bezpečnostních pásů

12

12

Telefonování za jízdy

13

12

Špatný technický stav vozidla

27

13

Neoprávněné zastavení a stání

77

44

Chodci

2

3

Cyklisté

2

5

16. září 2016, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem