Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pila se slušného majitele nedočkala

DĚČÍN - O ukradené pile a žulové drenáži, nesplaceném úvěru a uraženém zrcátku jsou dnešní krimi zprávy. 

Nablýskaná motorová pila, která čekala v jednom českokamenickém obchodě na svého nového páníčka, jenž přijde během otevírací doby a po řádném zaplacení si ji odveze domů, kde dá její existenci smysl a poskytne péči, měla smůlu. Nový majitel si pro ni přišel, to ano, ale nezaplatil ani korunu. Za provozu prodejny ji prostě odcizil a nepozorovaně odnesl pryč. Marně na lapku cenila své neopotřebované zuby, nic platno. Budoucnost se stala nejasnou. V rukou lumpa skončit netoužila. Jedinou naději pro ni a majitele, kterému v pokladně chybí více než jednadvacet tisíc korun, představují místní strážci zákona. Ti udělají vše pro to, aby zloděje našli a potrestali. Přišít mu mohou za krádež až dva roky v místech, kde i jeho existence dostane ten správný smysl.
 
 
Půjčil snadno, vrátí těžko
 Smlouvu o úvěr na devět tisíc korun uzavřel s jistou finanční společností pětatřicetiletý filuta z Jílového. Splácet půjčku však zřejmě neměl v úmyslu už od samého počátku, neboť při poskytování údajů o výši svého příjmu a zaměstnavateli si tak trochu vymýšlel. První úhradu ve výši jedenáct set dvacet pět korun v den uzavření kontraktu zaplatil. Toť ale vše. Pak už z něj nevypadla ani koruna. Za zkrácenou verzi splácení obdržel od děčínských policistů zkrácenou verzi přípravného řízení pro úvěrový podvod. A z toho kouká hrozba až dvou let pobytu v místech, kde lumpárny provozují ztěží.
 
 
Žlab – chňap
Žulový žlab a okapový odtok instaloval majitel rekreační chaty ve Starých Křečanech proto, aby plnily svou funkci a ne, aby mu ho odnesl kdejaký pobuda. Jenže právě to se stalo. Tedy přesně žlab odcizil a v případě odtoku zůstalo u pokusu. Po jeho nevítané návštěvě se pak muselo trochu opravovat, a když se k tomu přičte hodnota odcizeného korýtka, dostaneme se na necelé čtyři tisíce korun. Jenže devětadvacetiletý nenechavec, kterého rumburští policisté vyhmátli, už má z minula za majetkovou trestnou činnost černý puntík, takže se z toho vyklubala pěkná recidiva. Za to si může zloděj posedět až tři roky v nápravném zařízení. I s okapy.
 
 
Ještě ho neprodali a už je bez zrcátka
Dva úplně nové automobily vystavené na travnaté ploše před prodejnou Takko zažily nepříjemnou patálii. Na stanovišti, kde se usmívají na potenciální zákazníky, je navštívil neznámý výtečník. Ačkoli mu zhola nic neprovedly, jednomu z nich urazil zpětné zrcátko a poškrábal lak na dveřích. Vůz musel být odvezen do servisu, kde mu místo trčícího pahýlu namontují zrcátko nové a lak opraví. To může stát až šest tisíc korun. Jednalo se o čirý vandalismus, nebo pachatel součást potřeboval? To snad zjistí děčínští policisté, kteří na případu pracují.
 
 
 
Děčín 3.9.2010
por. Vojtěch Haňka
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem