Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pětkrát nahlásil bombu v bankách na Černém Mostu

Kriminalisté z Prahy III. vypátrali a zadrželi muže, který opakovaně nahlásil ve stejných pobočkách na Černém Mostě uložení nástražného výbušného systému. 

Pětadvacetiletý cizinec poprvé nahlásil na linku 112 uložení bomby v bance den před Štědrým dnem tedy 23. prosince. Po druhé zavolal ve čtvrtek 29. prosince, že je na té samé pobočce opět uložena bomba. Jeho jednání pak vygradovalo v pátek 30. prosince, kdy v devět, jedenáct a dvanáct hodin nahlásil uložení bomby ve třech pobočkách bank na Černém Mostě. Kvůli tomuto muži byla provedena policisty celkem jedenáctkrát evakuace všech osob a pokaždé přivolán policejní pyrotechnik, který kompletně musel zkontrolovat celý objekt. Na místě pokaždé zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Naštěstí se vždy jednalo o planý poplach. Kriminalisté díky velmi dobré operativně pátrací činnosti muže ve večerních hodinách vypátrali a zadrželi na odlehlé ubytovně v Praze Běchovicích.  
 
Při výslechu pak kriminalisté zjistili, že muž dlužil svému známému osmdesát tisíc korun a ten chtěl peníze vrátit. V okamžiku, když šli spolu do banky, aby mu peníze vybral, pokaždé na okamžik odběhl telefonovat. Během této chvíle vždy zavolal na linku 112 a nahlásil, že je tam uložená bomba. To vše udělal proto, aby svému známému peníze nemusel vracet.
 
Tímto svým jednáním se dopustil trestného činu šíření poplašné zprávy, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až pěti let. Muž byl umístěn do policejní cely s návrhem na vzetí do vazby.
 
Slovensky hovořící muž tak zaměstnal desítky lidí z celého integrovaného záchranného systému na několik hodin a cena těchto zbytečných výjezdů vyšplhala na více než sto tisíc.
 
 
 
 
nprap. Eva Kropáčová      1.1.2012

 

vytisknout  e-mailem