Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pětice lupičů už je za mřížemi

Skupina má na svědomí čtyři loupežná přepadení se zbraní a dvě vloupání na Mělnicku a Litoměřicku 

     Pět mladíků z Mělnicka ve věku od osmnácti do třiadvaceti let provedlo společně v době od poloviny ledna do konce března letošního roku tři loupežná přepadení benzinových čerpadel se zbraní na Mělnicku a Litoměřicku, jedno loupežné přepadení obchodu na Mělnicku a vloupání do hostince a skladu sportovních potřeb v našem regionu. Svým jednáním způsobili celkovou škodu zhruba 101 000,-Kč. Policisty bylo zjištěno, že přepadeným vyhrožovali dětskou kuličkovou pistolí. Při páchání trestné činnosti nedošlo ke zranění osob.
      Scénář loupeží byl vždy stejný. Mladíci přijeli k vytypovanému objektu v osobním vozidle. Zde se rozdělili. Dva z nich se zamaskovali a provedli samotné přepadení, během kterého s výše uvedenou zbraní v ruce vyzvali obsluhu k vydání finanční hotovosti, jejich kumpáni zatím čekali ve vozidle. Po činu společně z místa odjeli a poté se rozdělili o lup. Ve dvou případech odešli s prázdnou a to při přepadení benzinového čerpadla na Litoměřicku a obchodu nedaleko Liběchova. V prvním se jich nezalekla obsluha čerpadla a zavolala městské strážníky , ve druhém je vyrušil pohyb v domě, kde se obchod nachází. Samotnými loupežemi způsobili škodu ve výši cca 46 000,- Kč.
     Při vloupání do hostince poškodili vstupní dveře objektu a poté vnikli do hracích automatů a musicboxu. Zde způsobili škodu ve výši cca 5 000,- Kč. Do skladu sportovních potřeb vnikli po poškození okna a ochranné mříže. Uvnitř odcizili sportovní nářadí. Poškozené firmě tak vznikla škoda ve výši zhruba 50 000,-Kč.
    Nejaktivnější ze skupiny byli dva mladíci ve věku devatenáct a třiadvacet let, kteří se zúčastnili všech šesti „ akcí“. Další mladíci se podíleli na dvou až čtyřech činech.
     Mělničtí kriminalisté zahájili dne 24. března 2011 trestní stíhání mladíků pro trestné činy loupeže a krádeže ve spolupachatelství, za které je v jejich případě možno uložit trest odnětí svobody až na deset let. V současné době jsou všichni umístěni v policejní cele a v nejbližší době bude policisty dán podnět k podání návrhu na vzetí do vazby, o které následně rozhodne soud.
 
Dne 25. března 2011
nprap. Václav Tichý
    

vytisknout  e-mailem