Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pětaosmdesátiletý řidič v osobním vozidle se střetl s šestačtyřicetiletým motorkářem

BENEŠOVSKO – Ten utrpěl zranění a skončil v nemocnici. Přesnou příčinu této dopravní nehody nyní zjišťují policisté benešovského dopravního inspektorátu. 

Dopravní nehoda se stala 28. srpna tohoto roku kolem třinácté hodiny v Miličíně na křižovatce místní komunikace vedoucí od obce Žibkov se silnicí I/3. Tady pětaosmdesátiletý řidič osobního motorového vozidla najel z dosud nezjištěné příčiny na hlavní silnici v době, kdy po ní jel ve směru od Tábora šestačtyřicetiletý motocyklista. Došlo ke střetu, následkem kterého utrpěl řidič motocyklu zranění a skončil v nemocnici. Řidič osobního vozu vyvázl nezraněn. Alkohol vyloučili policisté u obou jeho účastníků na místě orientační dechovou zkouškou. Škoda byla vyčíslena na více než 100 tisíc korun.

Tuto událost nyní vyšetřují policisté benešovského dopravního inspektorátu jako podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Viníkovi tak hrozí až 1 rok za mřížemi anebo zákaz činnosti.

Tato nehoda je zářným příkladem toho, že při pohybu v silničním provozu je nesmírně důležité předvídat. Vždy je třeba brát ohled na aktuální klimatické podmínky, na stav a povahu komunikace, ale i na ostatní účastníky. Nejen chodci, ale i cyklisté a motocyklisté, patří k těm nejvíce ohroženým skupinám. Lze je totiž velmi snadno přehlédnout, motocyklisté jsou navíc velmi rychlí a v blízkosti vozidla se často objeví zcela nečekaně. A to je právě příčinou řady dopravních nehod, nezřídka s vážnými následky. Proto je třeba chovat se maximálně obezřetně, abychom takovým událostem pokud možno předcházeli.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
3. září 2019

vytisknout  e-mailem