Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pětadvacet policistů se psy i koňmi pátralo po ztraceném muži

ZLÍNSKO: Pátrací akce skončila úspěšně.  

Ve čtvrtek o půl jedenácté dopoledne přijal operační důstojník na lince 158 hovor od čtyřicetileté ženy ze Zlína. Oznámila, že od středečního rána pohřešuje svého otce, dvaašedesátiletého muže ze Slavičína, který odešel po osmé hodině ráno na hřiby a dosud se nevrátil. Podle jejího tvrzení se otec léčí s těžkou nemocí, je zesláblý. Upřesnila, jak otec vypadá a popsala oblečení, které měl v době odchodu na sobě.

Pětadvacet policistů se vydalo do lesů v okolí Slavičína hledat muže podle popisu. Pátrali i v zámeckém parku, ptali se kamarádů, zda u nich hledaný muž není. Policistům v jejich pátrání pomáhal služební pes a dva koně, kteří se pustili do nepřístupného terénu okolních hájů. Do hledání se zapojila i dvacítka dobrovolných hasičů z města a okolí a dva strážníci Městské policie ze Slavičína. Krátce po přijetí oznámení o zmizení muže požádal velitel celého opatření o zapojení policejního vrtulníku, ale už jej nestihl využít.

Asi po dvou hodinách intenzivního hledání v rojnicích, se jeden z policistů na krátkou chvíli odpojil od ostatních, aby se podíval do blízké rokliny a tento okamžik rozhodl. V rokli ležel hledaný muž, který nebyl schopen pohybu, byl silně dehydrovaný a téměř nekomunikoval. Do těžce přístupného terénu bylo nelehké se dostat i pro záchranáře, kteří po další hodině hledaného muže odvezli do nemocnice ve Zlíně.

 

 

4. září 2015, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem