Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Pět řidičů pod vlivem

KRAJ – Čtyři z nich na Chrudimsku. 

ilustrační fotoilustrační fotoBěhem včerejšího dne policisté při běžných silničních kontrolách zjistili pět řidičů, kteří řídili vozidla a byli buď pod vlivem alkoholu, nebo pod vlivem jiných omamných a psychotropních látek.
Prvního z nich hlídka zastavila kolem půl druhé ráno v Dašické ulici v Chrudimi. Pro 31letého řidiče dechová zkouška nedopadla vůbec dobře. Přístroj ukázal na hodnotu 1,84 promile alkoholu v dechu. Následnou lustrací osoby policisté zjistili, že to není poprvé, kdy usedl za volant pod vlivem alkoholu. V minulosti byl za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky několikrát pravomocně odsouzen a kromě peněžitého trestu mu byl uložen i zákaz řízení všech motorových vozidel, který je stále v platnosti. Ještě v ten den chrudimští policisté muži sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Druhého řidiče pod vlivem alkoholu zastavili kolegové v Hlinsku kolem osmé hodiny ranní. Třiapadesátiletý muž nadýchal při první dechové zkoušce 1,39 a u opakované 1,20 promile alkoholu v dechu. Další osobu, která za volantem neměla co dělat, zastavili strážníci pardubické městské policie v Pardubicích před půlnocí. Ti ji následně předali policistům, kteří 49leté ženě naměřili hodnoty 1,65 a 1,53 promile alkoholu v dechu.
Muži, který byl již v minulosti za tento trestný čin odsouzen, hrozí trest odnětí svobody až na tři léta, ostatním hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Chrudimské kolegy zaměstnali i dva řidiči ve věku 36 a 25 let, kteří za volant usedli pod vlivem omamných a psychotropních látek. Jednoho zastavili v Chrudimi a druhého v Hrochově Týnci. Oba muži se ze svého protiprávního jednání budou zpovídat ve správním řízení.

13. února 2020
por. Mgr. Andrea Muzikantová
tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem