Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pět řidičů pod vlivem drog

KRAJ - Nejvíce požívají marihuanu a pervitin. 

Policisté z Pohotovostního a eskortního oddělení při silniční kontrole zastavili během soboty 9.1. na území Královéhradeckého kraje pět řidičů osobních vozidel, kteří byli pozitivní na užití návykových látek. Především se jednalo o uživatele marihuany a pervitinu. Dva z nich nemohli navíc předložit řidičský průkaz, protože ho měli z dřívější doby předběžně zadržen také za požití drogy za volantem. Policisté ostatním řidičům na místě řidičské průkazy zadrželi a všem zakázali další jízdu. Přestupky zadokumentovali a předali správnímu orgánu k dořešení.

Od pátku do neděle policisté odhalili 13 osob, které neoprávněně přechovávaly pro svoji potřebu omamnou nebo psychotropní látku. Nejčastěji měly u sebe marihuanu, u jednoho muže však našli 37 kusů sušených lysohlávek.
Jelikož se jednalo o malé množství, policisté přestupky vyřešili na místě blokovou pokutou a drogy osobám ve věku 19 až 30 let zabavili a předali do policejního skladu, kde se následně zničí.
 

Pro připomenutí:

  • Přechovávání drog pro vlastní potřebu je vždy protiprávní. V malém množství podle zákona o přestupcích; v množství větším než malém podle trestního zákoníku.
  • Přechovávání drogy pro jiného je vždy trestný čin.
  • Pěstování rostliny nebo houby obsahující omamnou nebo psychotropní látku pro vlastní potřebu v malém množství je přestupkem.
  • Sušení konopí je výrobou psychotropní látky a je trestným činem bez ohledu na množství.
  • Malé množství - množství návykové látky uvedené v příloze stanoviska trestního kolegia Nejvyššího soudu ČR
  • Omamné a psychotropní látky - návykové látky uvedené v nařízení vlády č. 463/2013
     

por. Iva Kormošová
11.1.2016, 14.30

vytisknout  e-mailem