Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pět policistů ocenil hejtman

KRAJ – Osobně jim za dlouholetou službu poděkoval. 

Pět policistů Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje přijal dnes osobně hejtman Královéhradeckého kraje PhDr. Jiří Štěpán a společně s brig. gen. Ing. Petrem Petříkem jim předal „Záslužné medaile Královéhradeckého kraje“ a vyjádřil poděkování za odváděnou policejní práci pro náš kraj.

Policistce kpt. Ing. Ludmile Bederkové náleží ocenění za dlouholetý a nezastupitelný přínos na úseku kriminalistických expertíz. Druhým oceněným policistou je por. Bc. Jiří Slezák, který dlouhodobě slouží na dopravním inspektorátu územního odboru Náchod. Své získané dlouholeté zkušenosti nyní předává mladším kolegům. Výrazně přispěl k ochraně životů, zdraví a majetku občanů a zasadil se o rozvoj záchranného integrovaného systému v Královéhradeckém kraji. Ocenění náleží i mjr. Bc. Jaromíru Kyselovi, vedoucímu odboru služební kynologie, který se významně podílí na rozvíjení spolupráce s dalšími složkami IZS, ale například i s kynologickými brigádami psovodů i Horskou službou, a to na rozvíjení metody prostorového vyhledávání pohřešovaných osob. Dalším oceněným je kpt. Mgr. Udo Ertner, vrchní komisař územního odboru Trutnov, který je dlouholetým bývalým členem krajské pořádkové jednotky. Působí v antikonfliktním týmu, kdy se aktivně zúčastňuje bezpečnostních opatření v rámci celého kraje, ale i v rámci celé České republiky. Svým pracovní i odborným nasazením je příkladem pro ostatní policisty. Posledním oceněným je plk. Mgr. Roman Knížek, zástupce ředitele územního odboru Hradec Králové. Řadu let se významně podílí na zabezpečení největších bezpečnostních opatření za účasti dalších složek IZS v rámci celého Hradecka. Pozitivní hodnocení a výsledky těchto bezpečnostních opatření jsou dány především díky jeho odborným znalostem, celkovému nadhledu a vždy poctivému přístupu k plnění služebních úkolů.  

„Moc děkujeme za pozvání, cením si toho, že jsme našli příležitost ocenit našich pět policistů, kteří se celý profesní život heslem Pomáhat a chránit, řídí. Důvěra v Policii ČR stále stoupá, což je jednak díky práci mnohých svědomitých policistů v našich řadách, ale i díky práci dnes oceněných Policie ČR transparentně svou prací dokazuje a denně veřejnost přesvědčuje o tom, že umí naplnit heslo Pomáhat a chránit a není jen represivní složkou. Jménem Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje a jménem Policie ČR děkuji za dnes předaná ocenění, neboť tento akt vnímám jako poděkování celému našemu policejnímu ředitelství. S hejtmanstvím fungujeme na bázi vzájemné sounáležitosti,“ uvedl při předání ocenění brig. gen. Ing. Petr Petřík, ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.

Ke slovům brig. gen. Ing. Petra Petříka se připojil i hejtman Královéhradeckého kraje PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D., který oceněným poděkoval a nejen jim, ale celému Krajskému ředitelství policie Královéhradeckého kraje. „Jste složkou pomáhající a ochraňující. My tak můžeme vnímat krajskou policii jako policii naši a důvěra ve vás nebyla ve společnosti nikdy vyšší než teď, a to je velké ocenění,“ doplnil.

Další informace a fotogalerie je k dispozici v oficiální tiskové zprávě Královéhradeckého kraje.

mjr. Ing. Magdaléna Vlčková, MBA
2. 9. 2020

vytisknout  e-mailem