Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pět na dva

HRADECKO - Spor o bundu vyvolal hromadnou rvačku. 

Komisař z oddělení obecné kriminality územního odboru Hradec Králové včera 3.1. obvinil z trestného činu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a výtržnictví 5 osob. Jedná se o 4 muže a 1 ženu pocházejících z různých částí republiky, kteří do Hradce Králové přijeli za prací. Všem je kladeno za vinu, že v sobotu 29.12. okolo třetí hodiny ranní u jednoho klubu na Slezském Předměstí napadli slovně i fyzicky dva muže. Prvotní příčinou měla být bunda, kterou měla přítelkyně jednoho poškozeného na sobě. Jeden z útočníků ji nařknul, že bundu odcizila jeho přítelkyni. To vyvolalo incident, který skončil útokem jak na 23letého muže (přítel majitelky bundy), tak i na jeho stejně starého kamaráda, který mu přiběhl na pomoc. Oba muži utržili několik kopanců směrovaných na hlavu. Jeden z nich i v době, kdy ležel bezvládně na zemi. Ačkoliv se zprvu bránili, proti pěti neměli šanci.
Než stihli policisté, které zavolal někdo ze svědků, přijet, skupina útočníků utekla. Rychlým zásahem několika hlídek se je však o několik ulic dál podařilo  všechny chytit. 
Napadené muže převezla rychlá záchranná služba do hradecké nemocnice na oddělení urgentní medicíny.
Není vyloučeno, že na základě dalšího šetření a na znaleckých posudcích z oboru lékařství, které jsou zadané, dojde k překvalifikování trestního  stíhání. Za současné situace jim hrozí trest odnětí svobody od 6 měsíců do 3 let.

por. Iva Kormošová
4.1.2019, 11.10

vytisknout  e-mailem