Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pestrá silvestrovská noc

Jihočeský kraj – Jihočeští policisté řešili na desítky oznámení, která se naštěstí obešla bez vážnějších následků na lidském zdraví, pštros Emu však takové štěstí už neměl. (Hlasová schránka 974 236 116) 

Jihočeští policisté se během silvestrovské noci zabývali desítkami oznámení, která se týkala především stížností na používání zábavné pyrotechniky, v souvislosti s tou vyjížděli netoličtí policisté k požáru tújí, které chytly právě od odpálené rachejtle neznámým pachatelem, který majiteli způsobil škodu za nejméně 18 000 korun. Dále policisté vyjížděli k několika rodinným a sousedským sporům, ty se naštěstí obešly bez vážnějších zranění a řešeny tak budou ve správním řízení.

Půl hodiny po půlnoci došlo k dopravní nehodě na silnici II. třídy číslo 156, mezi obcemi Trhové Sviny - Žář, a to ke střetu osobního vozidla BMW se zvěří, kterou byl v tomto případě pštros Emu. Střet s vozidlem, jemuž nemohla řidička již zabránit, pštros bohužel nepřežil. Policisté z Obvodního oddělení Trhové Sviny zjistili, že jeho majitelem je chovatel z Trhovosvinenska, kterému po půlnoci z ohrady utekly celkem tři pštrosi Emu. Dva z nich se naštěstí podařilo v pořádku odchytit, třetí byl právě ten, který takové štěstí už neměl. Celková škoda na vozidle a pštrosovi je předběžně odhadována na více jak 200 000 korun.          

por. Bc. Martina Joklová

1. ledna 2023

Odkazy do noveho okna

Střet se pštrosem

Střet se pštrosem 

Detailní náhled

Střet se pštrosem

Střet se pštrosem 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem