Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pestrá noc recidivisty

CHOMUTOVSKO - Při krádežích byl vyrušen svědky; Posilněný alkoholem skončil v příkopu. 

Jirkovské policisty i strážníky zaměstnal v noci z neděle na pondělí 30letý muž. Tento Jirkovan měl nejprve v ulici Jablůčkova překonat oplocení rodinného domu, vniknout na pozemek a odcizit odtud kartušovou filtraci k bazénu. Přitom byl vyrušen obyvatelem domu, který si všiml, že je někdo na zahradě a křikl na něj. Dotyčný z místa utekl, ale pokoj si nedal.

O pár minut později a několik ulic dál měl po přelezení zdi ze dvora domu v ulici Vinařická odcizit propanbutanové láhve. I zde byl však přistižen svědky z vedlejšího domu. Přesto se dvěma lahvemi odešel a schoval je o kus dál, když si všiml projíždějící policejní hlídky. Policisté muže díky spolupráci se strážníky chvíli po oznámení obou krádeží zadrželi a našli i schované propanbutanové láhve.

V pondělí policisté tomuto několikrát trestanému recidivistovi sdělili podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. U soudu mu tak hrozí v případě uznání viny až tříleté odnětí svobody.

 

Posilněný alkoholem skončil v příkopu

Pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky šetří policisté dopravní nehodu, ke které došlo v polovině srpna na Chomutovsku. Jednatřicetiletý řidič jel v pozdních večerních hodinách po silnici mezi obcemi Pesvice a Otvice. Se svým vozidlem značky Škoda Octavia však nezvládl řízení, přejel do protisměru a poté havaroval do silničního příkopu. Na vozidle vznikla desetitisícová škoda, ke zranění řidiče nedošlo. Dechová zkouška, kterou na místě policisté s mužem provedli, odhalila důvod nehody. Dotyčný nadýchal 2,6 promile alkoholu a skončil v policejní cele.

V závěru srpna si od policistů převzal sdělení podezření ze spáchání zmíněného trestného činu. Podle zákona by mohl být odsouzen k odnětí svobody v rozmezí šesti měsíců až tří let, k peněžitému trestu nebo k zákazu řízení.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 2. září 2021

vytisknout  e-mailem