Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pěstování marihuany

Bruntál - čtveřice pachatelů pěstovala marihuanu ve skleníku na zahrádce 

Bývalou družku kopal a bil pěstmi
Násilím museli otevřít bruntálští policisté dveře do bytu na ulici Dlouhé, kde se ozýval křik a volání o pomoc. V koupelně zajistili 44letého muže, který měl fyzicky napadat svou bývalou 43letou družku. Byl pod vlivem alkoholu (naměřená hodnota byla 2,75 promile), tak skončil na záchytce. Včera 6.9.2010 mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Toho se měl dopustit tím, že po předchozí hádce dne 5.8.2010 v bytě v Bruntále udeřil pěstí do obličeje poškozenou. Žena vyběhla z bytu ven na chodbu, odkud jí měl podezřelý vtáhnout zpět dovnitř. Zatáhnout jí do koupelny, kde jí měl shodit do vany a kopnout patou do hlavy. Potom jí měl bít ještě pěstmi do těla. Dalšímu napadání zabránili až přivolaní policisté, kteří museli násilím vniknout do bytu. Poškozená utrpěla zranění, pro která byla ošetřena v nemocnici.
 
Při tanci vytratil peněženku
V neděli 5.9.2010 vytratil 24letý muž peněženku, která mu vypadla z opasku kalhot, když tancoval. Dosud nezjištěný pachatel se jí v baru na ulici Cihelní v Bruntále zmocnil. V ní byla také platební karta, doklady a finanční hotovost 4 Kč. Škoda činí 584 Kč.
 
Zachtělo se mu šampónů i krémů
Nemilé překvapení čekalo v pondělí 6.9.2010 ráno majitelku obchodu se smíšeným zbožím ve Vajglově. Dosud neznámý pachatel se z neděle na pondělí vloupal do prodejny. Zde odcizil různé drogistické zboží - šampóny, krémy, ale také potraviny a alkohol. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 8 tisíc Kč.
 
Povedený vnuk
V pondělí 6.9.2010 bylo sděleno podezření z provinění krádeže 15letému mladíkovi. Svého protiprávního jednání se měl dopustit tím, že v průběhu měsíce května na Albrechticku ve dvou případech, když byl pozván svou babičkou na návštěvu, tak jí měl z bytu odcizit celkem 12 tisíc Kč. Tisícovku jí vrátil a zbytek finanční hotovosti utratil.
 
Neposílala dceru do školy
Policejní komisař SKPV zahájil v těchto dnech trestní stíhání 49leté ženy z Rýmařova pro přečin ohrožení výchovy dítěte. Toho se měla dopustit tím, že v druhém pololetí školního roku 2009/2010 od března do června umožnila své nezletilé dceři zanedbávat základní povinnou školní docházku. Dívka zameškala celkem 220 hodin neomluvených. Matka neměla dbát na řádnou přípravu dcery do školy a ani neučinit žádná opatření k nápravě. Na nedostatečnou docházku byla upozorňována třídním učitelem a i vedením školy.
 
„Stavitel“
Krádež stavebního materiálu nyní šetří rýmařovští policisté ve Staré Vsi. Dosud neznámý pachatel v době od 3. do 6.9.2010 vnikl do plechové buňky, kde byl uskladněn stavební materiál. Odcizil 50 pytlů cementu, drenážní flexibilní trubice, lopaty, železnou palici a kladivo. Venku přemístil lomový kámen o hmotnosti 400 kg a vzal ještě i 33 kovových sítí. Svým jednáním způsobil majiteli škodu ve výši kolem 23 tisíc Kč. 
 
Marihuanu pěstovali ve skleníku + foto
Včera 6.9.2010 krnovští kriminalisté z toxi týmu zajistili 31 rostlin Cannabis sativa, dorostlé do výšky od metru a půl až přes dva metry, které si skupina pachatelů ve věku od 19 do 54 let vypěstovala ve skleníku na zahrádce v Krnově. Ještě ten den jim policejní komisař sdělil obvinění pro přečin nedovoleného pěstování rostlin obsahující omamnou nebo psychotropní látku ve formě spolupachatelství. Svého trestního jednání se měli dopustit tím, že v květnu letošního roku si měli opatřit semena rostliny Cannabis sativa, které si měli předpěstovat ve svých bydlištích. Jeden z nich rostliny nařízkoval. V červnu se domluvili s nejstarším obviněným na zapůjčení skleníku na jeho zahrádce v Krnově, kam rostliny zasadili a všichni čtyři se až do včerejšího dne o kytky starali a podíleli na jejich pěstování. Tři z obviněných tvrdili, že jí mají pro svou potřebu a čtvrtý uvedl, že rostliny pěstuje pro zdravotní účely. Zajištěná rostlinná hmota bude zaslána k odbornému zkoumání. Hrozí jim trest odnětí svobody až do výše tří let.  
travička zelená2web.JPG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cyklista nedal přednost a skončil s těžkým zraněním
Ve Městě Albrechticích na křižovatce ulic Osvobození a B. Němcové došlo v pondělí 6.9.2010 v 11,50 hodin k dopravní nehodě mezi cyklistou a osobním vozidlem. 81letý muž na jízdním kole odbočoval vlevo z vedlejší na hlavní komunikaci a nerespektoval dopravní značení o dání přednosti. Vjel do jízdní dráhy řidiči octavie, který již nestihl na situaci zareagovat a strhl řízení auta na chodník. I přes to však došlo ke střetu a cyklista upadl na vozovku. Utrpěl těžká zranění a byl převezen do nemocnice. Ovlivnění alkoholu bylo u řidiče motorového vozidla vyloučeno dechovou zkouškou a u cyklisty byla ke zjištění odebrána krev v nemocnici. Způsobená škoda činí 70 500 Kč.
                                                                                              
 komisař por. Bc. Tušková Pavla
 pisbr@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem