Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pes zadržel jednoho, policisté druhého pachatele

Český Krumlov - Policejní pes šel po šestikilometrové stopě pachatele, až jej dostihl a muž byl zadržen. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Horny-nácvik zadržení pachatele.jpg Horny-nácvik zadržení pachatele.jpg

V sobotu večer vykradli dva výtečníci (31, 35) v zahrádkářské kolonii u "Nového rybníka" v Kaplici tři zahradní chatky. Společně pomocí kamene rozbili skleněné výplně oken chat, vnikli dovnitř a odcizili potraviny, alkohol a rádio - vše v hodnotě 550 Kč. Rozbitím oken způsobili škodu ve výši 3.200 Kč. Starší z mužů se činu dopustil přesto, že byl v posledních třech letech rozsudkem Okresního soudu Český Krumlov odsouzen, mimo jiné pro trestný čin krádeže, a to k odnětí svobody na 12 měsíců nepodmíněně.

sl.pes Horny.jpg sl.pes Horny.jpg

Tento muž byl zadržen hlídkou Obvodního oddělení PČR Kaplice asi 1 km od místa činu. Mladší muž byl zadržen přivolaným psovodem se služebním psem Horny, a to po vypracované 6 km stopě.

Muži byli po zadržení umístěni v policejní cele v Kaplici. Policisté ihned zahájili úkony trestního řízení, případ je zpracován ve zkráceném přípravném řízení (dle § 179a tr. řádu) a mužům bylo sděleno podezření z trestných činů krádež vloupáním a porušování domovní svobody, spáchané formou spolupachatelství.

por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

 

 

vytisknout  e-mailem