Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pes senior unikl smrtícím účinkům návnady jen o vlásek

JABLONECKO - Pejskaři, buďte ostražití na sídlišti Jablonec - Mšeno. 

Život dvanáctiletého Jacka Russela teriéra Effa ohrozila minulé úterý dopoledne nebezpečná návnada, kterou někdo nastražil do křoví před panelový dům v ulici Josefa Hory na sídlišti Mšeno v Jablonci nad Nisou. Jeho majitelka ho v té době venčila ještě spolu s druhým psem, a když jí zmizel Eff zhruba na dvě minuty z dohledu, začala ho hledat a volat na něj. Podezřelé jí bylo, že na ni zareagoval až po nezvykle dlouhé době,  a když se konečně vynořil z křoví, trčel mu z tlamičky silný klacek, kterým se dávil. nástraha ze mšenského sídlištěnástraha ze mšenského sídliště

Mladá žena se mu ho snažila šetrně z ústní dutiny vytáhnout, ale snadné to vůbec nebylo. Nešlo  o obyčejný kus klacku, na jeho konec totiž někdo připevnil drát s ostny  a  na něj přivázal kus masa. Pes masovou návnadu zhltnul a tím se chytil do pasti. Když se chtěl jejího zbytku zbavit, dostával se drát dál a dál do jeho trávicího ústrojí.

Jen díky velkému štěstí se ženě  podařilo návnadu z jeho útrob vytáhnout ven, aniž by přitom utrpěl zranění. Takové štěstí ale nemusejí mít další psi, kteří s touto nástrahou přijdou do kontaktu.  V krátké době jim hrozí udávení a nebo jim majitel při poskytování pomoci může nechtěně ublížit při vytahování drátu ze zažívacího traktu. 

Ačkoliv v tuto chvíli víme jen o jednom takovém případu, doporučujeme pejskařům, aby byli obezřetní a své chlupaté mazlíčky měli pod větší kontrolou, a to  zejména na sídlišti Mšeno. Pokud podobnou návnadu objevíte, informujte nás o tom.

14. 6. 2022
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

Effík, který unikl smrtícím účinkům nástrahy

Effík, který unikl smrtícím účinkům nást... 

Detailní náhled

místo události, ulice Josefa Hory sídliště Mšeno v Jablonci nad Nisou

místo události, ulice Josefa Hory sídliš... 

Detailní náhled

zde byla umístěna nebezpečná nástraha

zde byla umístěna nebezpečná nástraha 

Detailní náhled

nástraha ze mšenského sídliště

nástraha ze mšenského sídliště 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem