Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pervitin vyráběl i po svém odsouzení

ZLÍNSKO: Nástupu do věznice se tři měsíce vyhýbal. 

Ve věznici skončil v minulém týdnu devětačtyřicetiletý muž z Otrokovic poté, co se od srpna vyhýbal nástupu do výkonu trestu odnětí svobody, ač výzvu k nástupu osobně převzal. Kriminalisté muže zadrželi v místě jeho bydliště v obci u Zlína právě v okamžiku, kdy vyráběl pervitin.

Muže odsoudil soudce krajského soudu k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na čtyři roky za spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Odsouzený muž měl nastoupit do věznice v Olomouci v srpnu. Přestože byl s nástupem srozuměn, vyhýbal se mu a skrýval se v obci u Zlína, kde se dál věnoval výrobě pervitinu. Vyrobenou drogu sám užíval i distribuoval dalším lidem. Minulý týden ovšem spadla klec. Kriminalisté muže vypátrali a následně zadrželi přímo v místě jeho bydliště při výrobě drogy. Majitelka objektu, který měl muž pronajatý, netušila, k jakému účelu nájemce obydlí používá. Muž se prokazoval odcizeným občanským průkazem. V rejstříku trestů má tento recidivista již sedmnáct záznamů. Poprvé byl soudně trestán už v šestnácti letech jako mladistvý.

Kriminalisté muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání za to, že se vyhýbal nástupu trestu odnětí svobody. Zároveň muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za tento zločin mu v případě odsouzení hrozí další trest odnětí svobody, tentokrát až na deset let.

14. listopadu 2018, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem