Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pervitin vařili v hotelu ve Vsetíně

VSETÍNSKO: Obviněným hrozí pětileté vězení. 

Vsetínští kriminalisté zadrželi v pondělí dopoledne v jednom hotelu ve Vsetíně dva muže, kteří vařili na pokoji pervitin. Zadržení proběhlo v okamžiku, když hotel i s varnou v kufru opouštěli. Výrobu drogy v hotelu se jim dokončit nepodařilo. I tak jim za výrobu narkotik hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

V úterý obvinili vsetínští kriminalisté specializující se problematiku toxi dva muže ve věku 35 let z Frenštátu pod Radhoštěm a 26 let z obce v okresu Žilina z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaný formou spolupachatelství. Obvinění předcházelo pondělní zadržení obou mužů v hotelu ve Vsetíně, který právě opouštěli. Kromě kompletní varny, kterou měli v kufru, zajistili kriminalisté u mužů mateční roztok, ze kterého by mohli vyrobit, v případě úspěšného dokončení procesu, až 60 g pervitinu za 80 tisíc korun. Dále u staršího z mužů našli dvě injekční stříkačky s pervitinem.

Léky potřebné na výrobu drogy si pánové opatřili v lékárně v Polsku. Drogu pak společně začali vařit uplynulý víkend v pronajaté chatce v Bystřičce a proces se rozhodli dokončit v hotelu ve Vsetíně. Poslední fázi se jim však dokončit nepodařilo, proto sbalili varnu a z hotelu chtěli odejít.  

Oba pánové jsou uživatelé pervitinu. Podle kriminalistů měl starší z mužů, kromě víkendového vaření, vyrábět pervitin za poslední tři měsíce nejméně třikrát na různých místech na Novojičínsku. Ani jeden z mužů nebyl v minulosti za trestnou činnost na úseku toxi v České republice stíhán. Teď jim za výrobu pervitinu hrozí v případě prokázání viny a odsouzení až pětiletý trest odnětí svobody. Jsou stíháni na svobodě.

                                                                                                                                                                                                                                1. června 2017, mjr. Mgr. Lenka Javorková  

                                                                                              

Odkazy do noveho okna

Varna Vsetín

Varna Vsetín 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem