Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pervitin prodával a nabízel zdarma

V krajském městě, skončil ve vazbě, hrozí mu až pět let vězení  

PervitinZhruba po třech měsících se hradeckým policistům podařilo dopadnout dvacetiletého mladíka, který prodával v Hradci Králové svým kamarádům pervitin. Drogu v některých případech nabízel i zdarma, aby získal více zákazníků. Prodejem vydělal zhruba 20 tisíc korun. Mladík byl obviněn z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Skončil ve vazbě a hrozí mu až pětileté vězení.

Hradečtí policisté mladého muže zadrželi v pondělí 2. května 2011 v Hradci Králové. Při vyšetřování vyšlo najevo, že muž od předloňského (2009) prosince až do letošního (2011) dubna prodával a nabízel pervitin pěti mladým lidem převážně na Moravském Předměstí a na různých místech krajského města. Ve zmíněném období sám také drogu užíval. Hradeckým odběratelům ve věku od 16 do 20 let prodal 43 dávek. Prodejem necelých 14 gramů pervitinu si přišel na zhruba 20 tisíc korun. V některých případech jim drogu poskytoval i bez úplaty. Zdarma mladí lidé získali asi 14 dávek pervitinu, což odpovídalo asi 2 gramům.

Mladý muž skončil v policejní cele. Policejní komisař muže z Hradce Králové obvinil z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Státní zástupce podal na podnět policie návrh, aby soud vzal obviněného muže do vazby. Nakonec skončil ve vazbě z důvodu, aby nepůsobil na dosud nevyslechnuté svědky. Teď mu za jeho protiprávní jednání hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let. V souvislosti s distribucí drog mladíka policisté stíhají poprvé.

Vyšetřování případu pokračuje. Zatím se policistům nepodařilo zjistit, kde muž drogu získával a kolika dalším lidem ji ještě předával, zřejmě počet odběratelů není ještě konečný.

Čtěte také: Mladík prodával a nabízel zdarma pervitin v Hradci Králové  (Regiony24.cz, 6. května 2011)

Mladík prodával a nabízel pervitin zdarma (ČeskéNoviny.cz, 9. května 2011)

nprap. Anna Pešavová - 6. května 2011
foto archiv Policie ČR

 


 

vytisknout  e-mailem