Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pervitin měl vyrábět i rozdávat

J.Hradec –-Kriminalisté budou muže trestně stíhat. 

Podezřelý muž z Dačicka  měl přinejmenším od července 2018 do minimálně  9. března 2020, soustavně sám nakupovat či si jinak opatřovat různých lékárnách  lék Modafen a Nurofen, tedy léky obsahující látku pseudoefedrin, ze kterých měl následně ve svém bydlišti v obci na Dačicku vyrábět drogu pervitin. Podezřelý měl vědět, o jakou látku se jedná  a že nakládání s ní je možné pouze na zvláštní povolení, jehož není držitelem.

Dále měl podezřelý v  místě svého bydliště, přinejmenším od června roku 2018 do konce března roku 2020  zdarma poskytnut v nejméně šesti případech pervitin muži, který si drogu sám následně aplikoval injekční stříkačkou do žíly.  Rovněž v místě svého bydliště měl přinejmenším od  srpna roku 2019 do konce března roku 2020  zdarma poskytnut v nejméně dvou případech pervitin ženě, která následně pervitin aplikovala nosem (vyšňupala).  Podezřelý měl rovněž  v místě svého bydliště zdarma či výměnou za výše uvedené léky, poskytnout pervitin dalším dosud neustanoveným osobám.

Jindřichohradečtí kriminalisté provedli domovní prohlídku v místě bydliště podezřelého muže. Zde zajistili věci sloužící k výrobě pervitinu. Vyslechli svědky a vyžádali zprávy z lékáren. Dne 9. července 2020 vydal policejní komisař usnesení o zahájení trestního stíhání podezřelého muže pro trestný čin   nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě soudem uznané viny mu hrozí trest odnětí svobody v rozsahu jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

12. července 2020

vytisknout  e-mailem