Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Pervitin dostal přednost před dítětem

BRNO: Kriminalisté z týmu Toxi za poslední období zadrželi dalších šest osob 

Kriminalisté z týmu Toxi si mohou na své konto připsat další úspěchy. V posledním období se jim podařilo zadržet další osoby podezřelé z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Mezi šesti obviněnými je také osmadvacetiletá žena, která nejméně rok vyráběla pervitin v rodinném domě v Žabovřeskách a dále na různých místech v Brně. Drogu sama užívala a poskytovala zdarma či za úplatu i dalším osobám. Při domovní prohlídce policisté zajistili léky, injekční stříkačky, chemikálie a další věci potřebné k výrobě pervitinu. Mladá žena je také matkou malého dítěte, o které se v současné době stará babička. Vzhledem k tomu, že žena má již obdobnou trestní minulost je stíhaná vazebně a může jí hrozit až pětiletý trest odnětí svobody.
 
Ve vazbě skončil také devětadvacetiletý muž, kterého koncem září při řízení vozidla zastavila policejní hlídka. V zavazadlovém prostoru policisté našli kufřík, ve kterém bylo více než šedesát věcí potřebných k výrobě pervitinu. Kriminalisté z dalšího šetření zjistili, že muž byl již v letošním roce za trestný čin nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů stíhán a dostal podmínku.
 
Kriminalisté obvinili i třiatřicetiletého muže, který se výrobě pervitinu věnoval společně s pětadvacetiletou ženou na různých místech v Brně. Od přesně nezjištěné doby drogu vyráběli, užívali a také dále distribuovali. Za účelem finančního zisku žena dodávala drogu také na Olomoucko muži, který zde pervitin dále prodával. I tento distributor je již za mřížemi.
V době zadržení kriminalisté u dvojice našli 40 gramů rozpracovaného pervitinu. Jedná se o 200 běžných dávek v hodnotě 40 000 korun.
 
Od začátku letošního roku kriminalisté z Toxi týmu zajistili celkem 26 varen pervitinu. Ve srovnání s předchozími roky je zaznamenán mírný pokles činnosti výrobců omamných a psychotropních látek v rámci Brna. Ovšem současně se zjistilo, že výrobci se přesunují do sousedních okresů. Na činnosti se rovněž projevilo opatření ohledně volného prodeje léků. Ztížení dostupnosti léků bylo dle kriminalistů rozhodně správným krokem.
 
Zvukový záznam: toxi6.11.mp3
 
nprap. Andrea Procházková
Odkazy do noveho okna

pervitin1

pervitin1 

Detailní náhled

pervitin2

pervitin2 

Detailní náhled

pervitin3

pervitin3 

Detailní náhled

pervitin4

pervitin4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem