Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Aktualizace k personálním změnám v Policii ČR k 1. 12. 2019

Ředitelství služby dopravní policie povede plk. Mgr. Bc. Jiří Zlý. 

K 1. prosinci 2019 dojde v rámci Policie ČR k několika personálním změnám. Ředitelství služby pořádkové policie (dále jen „ŘSPP“) po více než 7 letech opouští dosavadní ředitel plk. Martin Hrinko. Na jeho místo bude následně ustanoven současný náměstek ředitele Krajského ředitelství policie Pardubického kraje plk. Petr Sehnoutka.

Plk. Petr Sehnoutka požádal o převedení na jiné služební místo ve stejné služební hodnosti a první náměstek policejního prezidenta, do jehož kompetence ředitel ŘSPP spadá, jeho žádosti vyhověl. „Plk. Sehnoutka na stejném místě již v minulosti působil a má s řízením služby pořádkové policie dostatek zkušeností. Nyní se s praxí z krajského ředitelství, kde se věnoval úseku vnější služby, vrací“, řekl brig. gen. Martin Vondrášek. „Návrat do čela služby pořádkové policie po necelých 9 letech je pro mě velkou výzvou.“, řekl ke svému budoucímu angažmá plk. Petr Sehnoutka.

Plk. Martin Hrinko odchází ze služebního poměru na vlastní žádost a ke svému odchodu sdělil: “Odcházím po 26 letech služby, 19 letech ve vedoucích funkcích a 7 letech řízení největšího celorepublikového útvaru. Rozhodl jsem se nyní změnit svůj život a zpomalit tempo.“ Policejní prezident brig. gen. Jan Švejdar ocenil jeho dlouholeté působení ve služebním poměru. „Každý, kdo věnoval takovou část svého pracovního života službě v Policii ČR má mé uznání. Děkuji Martinu Hrinkovi za vše, co pro policii udělal a přeji mu v jeho dalším životě hodně štěstí.“

Dnem 18. 11. 2019 byl dále na místo ředitele Útvaru pro ochranu prezidenta ČR ustanoven plk. Mgr. Martin Baláž, dosud pověřený řízením útvaru. Plk. Baláž splnil všechny podmínky výběrového řízení a proto mohl být, k uvedenému datu, ustanoven do funkce.

Ze služebního poměru, na vlastní žádost, odchází ke konci roku také náměstek ředitele Národní centrály proti organizovanému zločinu plk. Milan Komárek a náměstek ředitele Útvaru rychlého nasazení plk. Vítězslav Kresta. Oběma pánům rovněž policejní prezident, spolu se svými náměstky, poděkoval za jejich dlouholetou službu a popřál jim do dalšího života vše dobré.

Ředitelství služby dopravní policie má od prvního prosincového dne nového ředitele, stal se jím dosud pověřený řízením útvaru pan plk.Mgr. Bc. Jiří Zlý, který splnil všechny podmínky výběrového řízení.  „Plk. Zlý je jedním z nejzkušenějších velitelů služby dopravní policie a já věřím, že se mu bude dařit naplňovat koncepci rozvoje dopravní služby a že si získá respekt nejen u dopravních policistů, ale i u partnerů mimo policii a u veřejnosti“, řekl první náměstek policejního prezidenta brig. gen. Martin Vondrášek. Jiří Zlý slouží u Policie ČR od roku 1992. Své zkušenosti načerpal nejen na obvodním oddělení, kde si prošel hlídkovou službou a následně se stal zpracovatelem a díky dobrým výsledkům také zástupcem vedoucího obvodního oddělení. Pan plukovník má také bohaté znalosti s šetřením dopravních nehod, řešením správního řízení a od roku 2007 vedením Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje. „Bezpečnost silničního provozu by měla být jednoznačně celospolečenskou záležitostí a situaci v silničním provozu ovlivňuje každý jeho účastník. Dopravní policie plní nejen represivní úkoly, ale především preventivní ve snaze ovlivňovat chování a jednání účastníků silničního provozu, což je úkol nelehký! Velmi si vážím svých kolegů, kteří denně jdou tzv. s kůží na trh a odvádějí dobrou práci.“ řekl nový ředitel služby dopravní policie pan plk. Mgr.Bc. Jiří Zlý.

plk. Mgr. Kateřina Rendlová - 6. 11. 2019 (aktualizováno)

vytisknout  e-mailem