Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Perník nepekli, ale vařili

KRAJ - Mužům hrozí až desetileté tresty.  

Pátek 9. prosince nebyl pro trojici mužů ve věku 25 a 41 let z Náchodska a Královéhradecka zrovna šťastným dnem. Nejdříve je zadrželi ve spolupráci s TOXI týmem policisté ze zásahové jednotky a poté jim policejní vyšetřovatel sdělil obvinění ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy spáchaného ve spolupachatelství, za což jim hrozí až deset let vězení.

Trojice mužů měla nejméně od května letošního roku do současné doby vyrábět pervitin. Drogy „vařili“ v domě u nejstaršího z nich, který také celou partu vedl. Nejenže poskytl prostory, ale také celou výrobu financoval a zajišťoval technické zázemí a potřebné ingredience. Své společníky úkoloval, řídil a určoval., kdy se bude „perník“ vyrábět. Navíc je finančně odměňoval a prostřednictvím svých dealerů zajišťoval distribuci vyrobeného prášku, který také konzumoval.

Během osmi měsíců dokázali vyrobit bezmála půl kilogramu zakázané látky, za což vyinkasovali nejméně 400 tisíc korun.  Zbožím prodávali nebo poskytovali za protislužbu, popřípadě za kradené věci jako například jízdní kola svým známým a kamarádům.

Při domovních prohlídkách pak u nich kriminalisté zajistili pistoli včetně zásobník, věci pocházející z trestné činnosti, technologické zařízení, chemikálie, injekční stříkačky, sáčky s  bílým práškem a další věci potřebné pro výrobu drog.  

Všichni tři stráví vánoční svátky za mřížemi, neboť je soudce Okresního soudu v Hradci Králové poslal do vazební věznice. Dalším a také nejproduktivnějším členem skupiny co se týče prodeje drog, byl čtyřicetiletý muž z Náchodska, po kterém bylo vyhlášeno pátrání. Nakonec i on skončil v rukou policistů a na návrh státní zástupce jako jeho společníci ve vazební věznici v Hradci Králové.

mjr. Hana Klečalová
21. prosince 2016 v 13:00

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem