Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Perná noc skončila úspěšně

ZLÍNSKO: Pohřešovaného muže jsme vypátrali v pořádku. 

Pernou noc zažili nejen policisté z Valašských Klobouk, kteří do dvou hodin ráno pátrali po pohřešovaném starším muži s handicapem z blízké obce. Oznámení o jeho pohřešování jsme přijali na lince tísňového volání policie krátce po dvaadvacáté hodině.

Vzhledem k tomu, že pohřešovaný muž se neorientoval v čase ani prostoru, rozběhla se pátrací akce za účasti několika policistů z okolních obvodních oddělení, prvosledové hlídky, z cizinecké policie, policejních psovodů a o pomoc jsme požádali také policejní vrtulník. Do pátrání se zapojili také profesionální i dobrovolní hasiči ze Zlína i okolních obcí.

Všichni společně důkladně propátrali nejprve celý objekt, v němž muž bydlí, poté blízké okolí a také okolí nádraží. Podezření, že mohl muž nastoupit do projíždějícího vlaku, se nepotvrdilo. Policisté prověřili restaurace, bary, psovodi prohledávali les za obcí, komunikace, polní cesty a další místa.

Jakmile se shromáždil dostatečný počet lidí, vytvořili policisté a hasiči rojnici a postupně propátrávali prostor kolem kolejí. Pár minut před druhou hodinou ráno přišla od velitele pátrací akce dobrá zpráva. Pohřešovaného muže vypátral policejní psovod, který byl součástí vytvořené rojnice, poblíž kolejiště u obce Brumov-Bylnice. Muž byl mírně podchlazený, bez zranění. Záchranáři, kteří muže prohlédli, zkonstatovali, že není potřeba jeho hospitalizace v nemocnici a muže dopravili zpět do místa bydliště.

12. března 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem