Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Perfektní spolupráce svědka a policistů

Díky všímavosti a pohotovosti náhodného svědka policisté zadrželi „vloupače“ do auta, který jen před necelým měsícem opustil věznici. 

Včera krátce před devátou hodinou zavolal na linku tísňového volání muž, který uvedl, že je svědkem vloupání do vozidla zaparkovaného v Barrandovské ulici v Praze 5.  Operační důstojník proto na místo okamžitě vyslal nejbližší hlídky a od svědka mezitím získal podrobnější informace nejen k popisu obou pachatelů, ale i k jejich dalšímu pohybu. Operační tak mohl přijíždějícím hlídkám předávat nejaktuálnější informace, mimo jiné i to, že se pachatelé během cesty od vykradeného vozidla rozdělili, a že jeden z nich vyhodil do koše papírovou tašku.

Během několika málo minut na místo dorazili policisté z pohotovostní motorizované jednotky, kteří jednoho z podezřelých poznali podle popisu. Ten se sice snažil zapírat, nicméně zanedlouho se policistům přihlásila také majitelka vykradeného vozidla, která sdělila, že krom navigace jí byla z vozu odcizena také papírová taška s osobními věcmi. Tedy právě ta, kterou podezřelý těsně před příjezdem hlídky vyhodil do odpadkového koše. Na základě všech skutečnostní „péjáci“ na místě muže zadrželi a převezli na policejní služebnu. Druhého podezřelého se již vypátrat nepodařilo. 

Na služebně pak policisté zjistili, že mají co dočinění se čtyřiatřicetiletým recidivistou, který byl již v minulosti čtrnáctkrát soudně trestán za delikty převážně majetkového charakteru. Poslední trest v podobě odnětí svobody si odpykal teprve koncem minulého roku.

Kriminalisté muže obvinili ze spáchání trestného činu krádež, za což mu v případě odsouzení znovu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Na tomto příkladu lze opět poukázat na perfektní spolupráci nelhostejného svědka, operačního důstojníka a zasahujících policistů.

por. Bc. Iveta Martínková – 21. 1. 2016

vytisknout  e-mailem