Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Peníze vrátili obsluze baru

Bruntál- do příjezdu hlídky si krádež peněz rozmysleli a vrátili je zpět a další případy 

 
Jeden narazil do oplocení a sloupu, druhý do konstrukce mostku
Dne 29.12 2011 šetřili v ranních hodinách policisté dvě dopravní nehody na Albrechticku.
 
V ranních hodinách (okolo 05:00 hod.) projížděl neznámý řidič s nezjištěným vozidlem obcí Holčovice – Komora. Dosud z nezjištěných příčin vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do dřevěného oplocení rodinného domu a následně pak do sloupu elektrického vedení. Po dopravní nehodě neznámý řidič se svým vozidlem z místa odjel ve směru na obec Heřmanovice.
Na sloupu vznikla škoda okolo 10 tisíc Kč. Stejná výše škody, tedy 10 tisíc Kč, byla majitelkou vyčíslena i na poškozeném oplocení. 
Věc je i nadále v šetření.
 
Druhá nehoda se stala 05:30 hodin mezi obcemi Osoblaha a Hlinka. Zde řidič vozidla Renault Twingo nezvládl řízení a narazil do železné konstrukce mostku. Na vozidle se výše škody odhaduje okolo 20 tisíc Kč a na poškozeném mostním zábradlí okolo 5 tisíc Kč. ( viz. foto )
 
    
Značně poškodil vozidla, celková škoda 200 tisíc Kč
V Krnově na ulici Na Hradbách přibližně v době od 28.12.2011 do odpoledních hodin 29.12.2011 se neznámý pachatel zaměřil na zde zaparkovaná vozidla. Dosud neurčenou chemickou kapalnou látkou postříkal osobní motorové vozidlo Mercedes-Benz, u kterého došlo k zasažení zadní části vozidla ( zadního skla, stěrače, zadní kapoty, světla, nárazníku a levého blatníku). Následně pachatel postříkal i vozidlo Škoda Octavia, u kterého došlo k poškození celého pravého boku vozidla, přední kapoty a čelního skla. U obou vozidel chemikálie, kterou použil pachatel, způsobila v místech zasažení značné hloubkové poškození laku a jeho následné odloupnutí. Došlo také k částečnému rozleptání plastových částí vozidel. Výše škody na každém z vozidel se pohybuje okolo 100 tisíc Kč.
   
 
Majiteli odnesl dřevo
Dosud neznámý pachatel pravděpodobně potřeboval štípané dřevo na topení, tak si je opatřil.
Majitel rodinného domu v obci Milotice nad Opavou zjistil, že mu z jeho kůlny přibližně v době od 17.12.2011 do 29.12.2011 pachatel odnesl, po poškození dřevěné petlice, uskladněné štípané měkké dřevo na otop. Jednáním pachatele vznikla celková škoda za více jak 1 tisíc Kč.   
 
 
 
Alkohol se mu hodil
Ve středu 28.12.2011 pravděpodobně v  průběhu nočních nebo dopoledních hodin, využil dosud neznámý pachatel mimo provozní doby, po kterou byla místní restaurace u hřiště v obci Milotice nad Opavou uzavřena. Poškodil uzamčené zadní celodřevěné dveře a dostal se do chodby, kde opět došlo k poškození dveří vedoucích přímo do prostoru restaurace. Po překonání překážek si následně pachatel odtud odnesl tři láhve s vínem a dvě již otevřené láhve s alkoholem. Na cestu si přibalil i několik cukrovinek za 140 Kč. Celkem vznikla provozovateli škoda poškozením ve výši 3 tisíc Kč a škoda odcizením zboží okolo 500 Kč. 
 
 
Peníze vrátili
Rýmařovští policisté šetřili případ krádeže a následného navrácení peněz pachatelem.
Dne 18.12.2011 v nočních hodinách využil 18letý mladík krátké nepřítomnosti obsluhy non stop herny v Rýmařově a z podplutu baru stačil odcizit uloženou peněžní hotovost ve výši 25 tisíc Kč. Mladík po činu okamžitě bar opustil. Venku o svém jednání řekl 20letému mladíkovi, s kterým se o odcizené peníze podělil. Obsluha baru krádež okamžitě oznámila. Ještě před příjezdem přivolané policejní hlídky si mladíci celou věc rozmysleli a finanční hotovost vrátili v celé výši 25 tisíc Kč obsluze herny. 
Dne 29.12.2011 bylo 18letému mladíkovi sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže a jeho o dva roky staršímu kamarádovi následně sděleno podezření z přečinu podílnictví.
 
  komisař por. Ing. Ivana Křištofová
  za 29.12.2011

vytisknout  e-mailem