Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Peníze ukradl spolunocležník

TEPLICE - Nepoctivý spolubydlící; Krádeže na železnici a další zprávy. 

Peníze ukradl spolunocležník
     Začátkem ledna přijali policisté z Bíliny oznámení o krádeži finanční hotovosti, ke které došlo na jedné z ubytoven. Na obvodní oddělení se dostavili dva muži, kterým v průběhu noci zmizely peníze, jeden přišel o sedm tisíc korun a platební kartu, druhý o tři tisícovky. Policisté zjistili, že o úspory poškozené připravil jejich 25letý spolubydlící, který se poté z ubytovny „vypařil“. Lapka byl v minulých dnech vypátrán a převzal si podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Kradl na železnici
    Po několikaměsíčním pátrání se policistům podařilo dopadnout zloděje, který na železniční trati mezi Bílinou a Světcem kradl průrazky, které slouží jako ochranné elektrotechnické zařízení. Od konce října odcizil nejméně šedesát průrazek v hodnotě téměř 170 tisíc korun. Lapka byl obviněn z přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.
 
Z buňky zmizela pokladnička
     Sdělení podezření z přečinu krádeže si převzal 19letý zloděj, který se koncem minulého týdne vloupal do stavební buňky v areálu firmy v Košťanech. Lapka si z ní odnesl pokladničku a mobilní telefon, celková škoda byla vyčíslena na necelé tři tisíce korun. Soudce může poslat mladého zloděje až na dva roky za mříže.
 
Ukradený Passat
     Osobní vozidlo VW Passat v hodnotě 150 tisíc korun odcizil dosud neznámý pachatel v Teplicích. Auta se zloděj zmocnil dosud nezjištěným způsobem, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže. Po odcizeném vozidle i pachateli, kterému hrozí v případě dopadení až pět let za mřížemi, policisté intenzivně pátrají.
 
Kamiony zůstaly bez nafty
     Škodu za téměř 30 tisíc korun způsobil dosud neznámý pachatel, který ve Velvětech odcizil pohonné hmoty ze dvou zaparkovaných kamionů. Z nádrží zmizelo celkem 785 litrů nafty, policisté případ vyšetřují jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanové trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
 
Teplice, 29. 2. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem