Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Peníze stačil utratit

Karvinsko - během jedné noci přepadl dvě herny.... 

Po několika hodinách od prvního přepadení byl důvodně podezřelý muž zadržen. Ještě předtím….během jedné noci přepadl dvě herny.

Scénář v hernách byl stejný…pachatel vchází do herny se zbraní v ruce. Pod pohrůžkou použití zbraně, obsluhu příměje k vydání peněz.

K prvnímu přepadení došlo kolem deváté hodiny večerní v jedné karvinské herně. Pachatel nejdříve si prostory herny prohlédl a odešel. Později vešel, vytáhl krátkou střelnou zbraň a žádal peníze. Obsluha v obavě o svůj život, muži vydala několik tisíc na hotovosti.

O několik hodin později došlo v Orlové, v jedné místní herně, také k přepadení obsluhy. Modus operandi byl totožný. Do herny vchází neznámý muž se zbraní v ruce. Obluhující žena z obavy o svůj život neznámému vydává několik tisíc korun na hotovosti.

Zraněn nikdo nebyl, celková škoda byla majiteli vyčíslena na bezmála 38 tisíc korun.

Ihned po prvním přepadení začalo pátrání po ozbrojeném muži. Policisté sbírali všechny informace a indicie,které by je dovedli k pachateli. Po spáchání druhé loupeže a prvních výsleších, kriminalisté se přikláněli k verzi, že obě přepadení zřejmě spáchal jeden pachatel.

Zhruba o šest hodin později byl zadržen důvodně podezřelý muž, který během výslechu se k přepadením v Karviné i Orlové doznal. Komisař proti 39letému muži z Orlové zahájil trestní stíhání ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže s trestní sazbou odnětí svobody až na deset let.

Během víkendu soud rozhodoval o vazebním stíhání. Obviněný muž s bohatou trestní minulostí na soudní jednání bude čekat ve vazební věznici.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodjství 1. dubna 2019
komisař
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem