Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Peníze pro pejsky využili pro svůj blahobyt

Ukradli kasičku určenou pro pomoc pejskům v útulku. Teď jim hrozí až dva roky vězení. 

Od poloviny února jsme pátrali po dvojici mladíků, kteří z obchodu s chovatelskými potřebami pro pejsky odcizili charitativní kasičku. V té bylo několik tisíc korun.

Pátrání bylo díky práci kriminalistů a také díky vám, pozorným občanům úspěšné. Oba mladíky totiž detektivové prvního policejního obvodu vypátrali, zadrželi a ve středu minulého týdne obvinili z trestného činu krádež. Za ten jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Budeme-li konkrétní, nejprve se díky trestní minulosti a poznatkům od vás, nelhostejných občanů, podařilo vypátrat a zadržet prvního z aktérů tohoto protiprávního jednání. Následně si kriminalisté došli i pro druhého nenechavce. Oběma zadrženým je čtyřiadvacet let.

Prošetřováním také policisté zjistili údajné důvody, které oba obviněné vedly k jejich počínání. Jeden z mladíků, který má ve svém věku, dá se říci, bohatou trestní minulost majetkového charakteru, se tohoto jednání dopustil prostě proto, že na něm neviděl nic až tak špatného. Druhý z obviněných si chtěl tímto způsobem vyřešit svou tíživou finanční situaci. Nakonec ale oba použili získané peníze pro svůj blahobyt.

Jeden totiž peníze použil k nákupu alkoholu, cigaret a pochutin, druhý pak k luxusnímu pobytu na vytouženém místě.

Stran objasňování je jednoznačně na místě poděkovat všem, kteří nám při objasňování tohoto případu velkou měrou pomohli, když reagovali na pátrací relace zveřejněné v médiích.

Stejně tak patří veliký dík i samotným médiím.

por. Mgr. Tomáš Hulan 28. 3. 2017

vytisknout  e-mailem