Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Peníze nepředal

Bruntál- Poškodil vybavení domu, přivydělával si prodejem pervitinu  

 
Poškodil vybavení domu
Dne 7.12. 2010 bylo oznámeno vniknutí do domu v obci Staré Město - Nová Véska. Dům náleží do správy státního úřadu a již není od roku 2009 trvale obýván. Při jedné z kontrol bylo pracovnicí úřadu zjištěno, že dosud neznámý pachatel překonal uzavřené okno ze zadní části domu a vnikl do objektu. Zde rovněž vypáčil dveře na vstupní schodiště. Došlo k rozsáhlému poškození vybavení domu. Dosud nebyl upřesněn seznam poškozených věcí.  
 
 
Přivydělával si prodejem pervitinu
Dne 6.12.2010 zahájil policejní komisař trestní stíhání 25letého muže z Albrechticka pro spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
Muži se klade za vinu, že měl v období nejméně od měsíce června 2010 do měsíce srpna 2010 v katastru obce Město Albrechtice prodávat pervitin ( metamfetamin ) osobám ve věku 19 až 20 let. Šetřením se zjistilo, že se jednalo nejméně o 17 případů prodeje v množství od 0,1 g - 0,2 g pervitinu v ceně od 100 do 300 Kč.
 
 
Peníze si ponechal 
Dne 7.12.2010 bylo zahájeno trestní stíhání 42letého muže z Krnovska ze spáchání přečinu zpronevěry.
Dne 21.4.2010 zaslala 56letá žena ze Šumperska formou složenky na jméno obviněného muže finanční částku 20 tisíc Kč, která byla však určená pro 42letou ženu z Krnova. Obviněný byl o této skutečnosti předem informován. Následně si muž vyzvedl na poště finanční hotovost, ale dále již peníze náležící jinému příjemci nepředal. Vše si ponechal pro svou vlastní potřebu. Na následný dotaz zasilatelky zda došlo k předání finanční částky obviněný sdělil, že žádné peníze neobdržel ani nepřevzal.
 
  komisař por. Ing. Křištofová Ivana  
  7.12.2010
 
 
 

vytisknout  e-mailem