Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Peníze na drogy si obstarávali krádežemi vozidel

PRAHA VENKOV – VÝCHOD - Vyšetřovatelé obvinili čtyři muže a jednu ženu z krádeží osobních vozidel a dalších trestných činů.  

Kriminalisté Územního odboru Praha venkov – VÝCHOD v pátek 28. března 2014 zadrželi při akci pod názvem KNOFLIK na různých místech Středočeského a Libereckého kraje a na území hlavního města pět osob důvodně podezřelých z krádeží osobních motorových vozidel.
 
Více než půl roku kriminalisté Prahy východ monitorovali muže ve věku od jednatřiceti do šestatřiceti let. Tuto náročnou práci jim ztěžoval zejména fakt, že neměli stálé bydliště a krádeže plánovali při osobních setkáních na různých místech.
 
Krádeže prováděli nejen na území Prahy východ, ale i na Mladoboleslavsku, Liberecku a v Praze. Vozidla následně prodávali. Některá rozebírali a dále prodávali na náhradní díly.
 
Při domovních prohlídkách na různých místech Středočeského a Libereckého kraje a Prahy jsme zajistili čtyři odcizená vozidla, díly odcizených vozidel,   věci pocházející z drobné majetkové trestné činnosti, nářadí a speciální přístroje  sloužící ke krádežím vozidel. Zajistili jsme i věci k výrobě drog a několik usušených vzrostlých rostlin marihuany. Všichni obvinění jsou uživatelé drog. A právě trestnou činností si na ně obstarávali peníze.
 
Třiatřicetiletý a pětatřicetiletý muž společně s osmadvacetiletou ženou ukradli šest motorových vozidel a tři se pokusili ukrást. Kriminalisté všechny tři obvinili z celkem devíti skutků trestného činu krádeže, z toho tří skutků ve stádiu pokusu. Celková škoda činí více než milion a půl korun.
 
Další z pětice osob, šestatřicetiletý muž, byl kromě krádeží obviněn i z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Řídil osobní motorové vozidlo i přes to, že mu byl do roku 2015 vysloven zákaz řízení.
 
Všichni tito tři muži byli v posledních třech letech potrestáni nepodmíněnými tresty za majetkovou trestnou činnost. Vzhledem k těmto skutečnostem byl podán návrh na jejich vzetí do vazby, kterému okresní soud pro Prahu východ vyhověl. Žena je stíhána na svobodě.
 
Posledním obviněným z této pětice osob je jednatřicetiletý muž. Od jednoho z obviněných dostal osobní motorové vozidlo, na které připevnil kradené registrační značky. Vozidlo řídil a užíval k vlastní potřebě. Kriminalistům uvedl, že tušil, že vozidlo je kradené a také dobře věděl, že má vysloven zákaz řízení. Proto byl vyšetřovatelem obviněn z přečinu podílnictví a maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Kriminalisté na celém případu i nadále intenzivně pracují. Škoda může dosáhnout i několika milionů korun, neboť ukradených vozidel mají tito pachatelé na svědomí více.
 
 
por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí 
P ČR Praha venkov – VÝCHOD
2.dubna 2014
 
Odkazy do noveho okna

domovní prohlídky 1

domovní prohlídky 1 

Detailní náhled

domovní prohlídky 2

domovní prohlídky 2 

Detailní náhled

domovní prohlídky 3

domovní prohlídky 3 

Detailní náhled

domovní prohlídky 4

domovní prohlídky 4 

Detailní náhled

domovní prohlídky 5

domovní prohlídky 5 

Detailní náhled

domovní prohlídky 6

domovní prohlídky 6 

Detailní náhled

domovní prohlídky 7

domovní prohlídky 7 

Detailní náhled

domovní prohlídky 8

domovní prohlídky 8 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem