Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Peníze i přes sliby nevrátili

a další zprávy za víkend z Bruntálska 

Nehoda s těžkým zraněním
V pátek 8.1.2010 v 19,00 hodin ve Městě Albrechticích jel 40letý řidič s autobusem Man směrem na obec Třemešnou. Na přímém úseku souvisle zasněžené komunikace zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky. Viděl na středu jízdního pruhu silnice ležet 23letého muže, ale na zasněžené komunikaci již nedobrzdil a narazil přední částí autobusu do poškozeného. V důsledku střetu ho vlekl pod přední částí vozidla několik metrů. Došlo k jeho těžkému zranění a je hospitalizován v nemocnici v Krnově. U řidiče autobusu byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Na zjištění případného požití alkoholu u poškozeného mu byla odebrána v nemocnici krev. Případ šetří SKPV Krnov.
 
Ze stolařské dílny odcizil nářadí
V Krnově - Chomýži v době od 9. do 10.1.2009 dosud neznámý pachatel násilně vnikl po rozbití okna do zajištěné stolařské dílny. Odcizil nářadí (elektrickou vrtačku, řetězovou pilu, hoblík, brusku, přímočaré pily, stříkací pistoli ) v hodnotě přes 16 tisíc Kč. Na místě činu byl použit služební pes Christián , který vypracoval stopu v délce 150 metrů. Případ šetří OOP Krnov. 
 
Zapůjčené peníze i přes sliby nevrátili
Bruntálští kriminalisté v těchto dnech zahájili trestní stíhání 66leté ženy a jejího 55letého manžela pro trestný čin podvod. Toho se měli dopustit tím, že v červnu 2005 na Rýmařovsku požádali opakovaně telefonicky svou známou, která pobývá v zahraničí, o půjčku ve výši 50 tisíc Kč. Slíbili, že peníze vrátí do tří měsíců. Poškozená jim peníze zaslala. Po příjezdu do republiky v září 2005 jí manželé sdělili, že měli dopravní nehodu a peníze museli vložit do opravy auta. Přislíbili, že finanční hotovost jí vrátí v nejbližší možné době. Když přijela v roce 2006 a 2007 se situace s penězi opakovala, obvinění jí sdělili, že peníze nemají a vrátí je příště. V květnu 2008 si od nich nechala podepsat dohodu o uznání závazku a navrhla obviněným splátkový kalendář. To odmítli s tím, že jí určitě peníze vrátí do konce roku 2008. To však do dnešní doby neučinili. Způsobená škoda činí 50 tisíc Kč.
                                                          
Převoz na záchytnou stanici
V Branticích v pátek 8.1.2010 ve večerních hodinách v silně podnapilém stavu 40letý muž slovně napadal svou družku a její děti. Následně rozbil skleněnou výplň dveří. Přivolaní policisté agresivního muže zajistili a při dechové zkoušce mu naměřili 1,93 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že byla důvodná obava, že bude ve svém protiprávním jednání pokračovat, tak byl převezen na záchytnou stanici k vystřízlivění. Je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití.
 
Z ruky jí vytrhli kabelku
Krádež na osobě nyní šetří bruntálští policisté. Dva dosud neznámí pachatelé v Bruntále na ulici U sopky v sobotu v podvečer přistoupili zezadu k 56leté ženě a z ruky jí jeden z nich vytrhl kabelku. V ní měla MP4 přehrávač, rádio a osobní věci. Ke zranění nedošlo. Způsobená škoda činí přes 2700 Kč.
Popis pachatelů: oba ve věku kolem 20 let, silnější postavy, jeden měl oblečenu bílou bundu s vzorem a druhý měl na sobě tmavé oblečení.
 
                                                                                  
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz 

vytisknout  e-mailem