Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Peníze dostal, auto nedodal

LITOMĚŘICKO – Nyní čelí obvinění… 

Vyšetřovatel litoměřické policie obvinil  devětatřicetiletého muže z Lovosicka z trestného činu podvodu. Dotyčný měl v úmyslu se obohatit, vylákat od poškozeného finanční hotovost pod záminkou obstarání nákupu vozidla v zahraničí. Přičemž již od počátku měl vědět, že poškozenému vozidlo nedodá a finanční prostředky ve výši 150 tisíc korun, které na nákup vozidla obdržel, si ponechá pro svou vlastní potřebu. Výše uvedeného jednání se měl dopustit i přesto, že za obdobnou trestnou činnost byl v minulosti pravomocně odsouzen. Vyšetřování probíhá na svobodě a v případě soudem uznané viny hrozí obviněnému až pětiletý trest odnětí svobody.

Kapsáři se činili…

Během uplynulého víkendu přijali policisté hned tři oznámení o kapesních krádežích v našem okrese.

V pátek jsme přijali oznámení z centra Litoměřic, kde o své osobní věci přišla jedna z návštěvnic restaurace. Neznámý lapka jí v nestřeženém okamžiku odcizil z kabelky zavěšené přes židli, na které seděla, peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Škoda je vyčíslena na více než 4 tisíce korun.

V sobotu pak přišlo oznámení z obce Úštěk. V nočních hodinách byl v jedné z místních restaurací okraden mladý muž. Zloděj mu v nestřeženém okamžiku odcizil z příruční tašky peněženku s doklady a finanční hotovostí. Způsobená škoda je předmětem dalšího šetření.

Nedělní oznámení přišlo opět z Litoměřic. Okradena zde byla nakupující v jednom z litoměřických marketů. Během nákupu si odložila tašku do nákupního vozíku a nevěnovala jí dostatečnou pozornost. Neopatrnosti poškozené využil neznámý pachatel, který v nestřeženém okamžiku odcizil tašku s peněženkou s finanční hotovostí a doklady, mobilním telefonem a dalšími osobními věcmi. Škoda je vyčíslena na téměř 8 tisíc korun. Po pachatelích a odcizených věcech policisté pátrají.

Jak předcházet kapesním krádežím – více ZDE.

Litoměřice, 24. 9. 2019, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem