Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Peněženky v kurzu

DĚČÍN – Lapkové během vánoc mívají žně. 

Policisté během vánoc přijali hned několik oznámení, která mají jedno společné – ztrátu peněženky.

Jednadvacátého prosince letošního roku podmokelští strážci zákona obdrželi informace od obyvatelky Děčína, která přišla o svou peněženku. Peněženky si byly naposledy vědoma během nakupování. Společně s peněženkou přišla i o osobní doklady, platební kartu a finanční hotovost. Jakmile se začala shánět po peněžence, zjistila posléze i neoprávněné výběry z jejího bankovního účtu. Po sečtení všech ztrát se společně s policisty dopočítali částky 44.600,- Kč. Případ prověřujeme s ohledem na přečiny krádeže, zatajení věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Jednadvacátého prosince se na děčínské policisty obrátil také muž z Děčínska, jenž se o den dříve v Děčíně účastnil vánočního večírku. Při uhrazení útraty personálu restaurace odešel a odjel placenou službou domů. Při uhrazení jízdného zjistil, že mu chybí mobilní telefon zn. Samsung J3 i peněženka s osobními doklady, finanční hotovostí a platebními kartami. Chybějící věci ocenil na 5.800,- Kč. Věci se snažil najít, leč bez úspěchu, a tak vánoční nepříjemnost šetří policisté v Podmoklech s ohledem na přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Krátce před třináctou hodinou v pátek jednadvacátého prosince zakládal policejní inspektor v Podmoklech spis k možným přečinům krádeže, zatajení nálezu a neoprávněnému opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Mladý muž se obrátil na zdejší strážce zákona s nepříjemností, ke které došlo v tentýž den v Děčíně. Z jeho bankovního účtu bylo během několika hodin neoprávněně odčerpáno téměř šedesát tisíc českých korun. Majitel účtu přišel nejen o finanční prostředky ze svého účtu, ale také o peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou.  Jak o ni přišel, je v tuto chvíli v rukou policistů, co na případu pracují. Verzí se nabízí hned několik …

Dalším obdobným případem šetří kolegové z druhého břehu Labe. Na OOP Děčín – město se letos v pátek jednadvacátého prosince dostavil muž z Děčína, který postrádá platební kartu a navigaci zn. TOM –TOM. Jelikož byla téměř nová, ohodnotil její ztrátu na pět tisíc českých korun. Prostřednictvím platební karty došlo k neoprávněnému pokusu o výběr finanční hotovosti z majitelova účtu. Své věci naposledy viděl doma o den dříve. Policisté tak stojí před nejasnostmi, které čekají na odhalení a zatím oznámenou nepříjemnost prověřují s ohledem na přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

A perlička na závěr :

Na Štědrý den se na varnsdorfské policisty obrátila zaskočená žena, jež přišla o vánoční nadílku. Třiadvacátého prosince zaparkovala svůj vůz v Poštovní ulici ve Varnsdorfu. Uzamkla jej a odešla. Uvnitř ovšem zanechala zabalené vánoční dárky. Když se k němu vrátila na Štědrý den dopoledne, čekalo ji nemilé překvapení.  Část „Ježíška“ byla pryč. Mezi chybějícím bylo oblečení, kosmetika a také vánoční balení zlatavého moku. Po sečtení všech položek, společně s policisty došli k částce 6.070,- Kč. Nedávnou nepříjemnost šetří s ohledem na přečin krádeže.

Děčín 28. prosince 2018

nprap. Bc. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail: krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem