Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Peněženky stále v kurzu zlodějů

ZLÍNSKO: Zlínští policisté přijali další dva případy. 

Zlínští policisté přijali na konci prvního srpnového týdne další dva případy odcizených peněženek.  Příležitost dělá zloděje, což se potvrdilo i právě v těchto posledních skutcích.

Neznámý pachatel ve Zlíně na ulici Náves přišel do místní restaurace. Poté v nestřeženém okamžiku vstoupil do volně přístupné kuchyně, kde byla položená taška s klíči a dámskou peněženkou. Pachatel využil dané situace a z tašky vzal peněženku. V ní její majitelka měla osobní doklady, platební karty a finanční hotovost ve výši bezmála pěti tisíc korun. Škoda, která nešťastné majitelce vznikla, byla vyčíslena na téměř šest tisíc korun.

Pachatel se v tomto případě dopustil svým činem dvou trestných činů. Za krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku pachateli hrozí až dva roky ve vězení.

Ve druhém případě neopatrný muž ponechal na stole v baru ve Zlíně na ulici Středová svou peněženku, čehož využil neznámý pachatel a v nestřežené chvíli ji odcizil. V peněžence měl majitel osobní doklady, finanční hotovost a platební kartu. Nyní mu hrozí až dva roky odnětí svobody, neboť se dopustil trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

7. srpna 2017, por. Mgr. Lucie Javoříková

vytisknout  e-mailem