Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Peněženky byly v kurzu

OLOMOUCKO - Stačila chvilka a majitelé zůstali bez peněženek.  

V průběhu uplynulého víkendu přijali olomoučtí policisté hned několik oznámení, týkajících se krádeží peněženek.

Trestnímu postihu se vystavuje osoba, která našla a nechala si peněženku s celým obsahem, kterou poškozená vytratila 23. 12. ve večerních hodinách na přesně nezjištěném místě v jednom z nákupních center v centru města Olomouce. Kromě osobních dokladů v ní měla i 14 000 korun. V případě zjištění nepoctivé osoby jí za trestný čin zatajení věci hrozí až roční pobyt za mřížemi.

Stejnému trestnímu postihu se vystavuje také osoba, která našla a nechala si peněženku s osobními doklady a platební kartou, kterou poškozený ztratil na přesně nezjištěném místě v Olomouci, na trase ul. Jeremiášova-Kafkova a dalších lokalitách na ulici Horní Lán v Olomouci. Škoda byla předběžně vyčíslena na 500 korun.

O peněženku s celým obsahem přišel v pátek 23. 12. krátce po poledni také 45letý muž. Někdo neznámý mu odcizil peněženku s 500 korunami a platební kartou, kterou si nechal položenou u pokladny v jedné z prodejen ve Velké Bystřici.

Škodu za téměř 5 000 korun způsobil zatím neznámý pachatel, který v pátek 23. 12. v odpoledních hodinách okradl v jednom z nákupních center v centru města Olomouce 43letého muže. Zcela nepozorovaně mu z batohu, který nesl na zádech, odcizil peněženku. Poškozený v ní měl kromě 4 000 korun také osobní doklady a platební kartu.

O kabelku s celým obsahem přišla v pondělí 26. 12. krátce po páté hodině ráno v jednom z olomouckých klubů také 20letá žena. Neznámý pachatel pravděpodobně využil nestřeženého okamžiku a odcizil ji značkovou kabelku, kterou nesla na rameni. Kromě peněženky s osobními doklady a 600 korunami v ní byl i mobilní telefon zn. iPhone. Škoda byla předběžně vyčíslena na 10 600 korun.

Z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku je podezřelý zatím neznámý pachatel, který v pondělí 26. 12. v časných ranních hodinách prozatím přesně nezjištěným způsobem odcizil na ulici Gen. Píky v Olomouci 29letému muži z kapes kalhot a bundy peněženku a mobilní telefon. V peněžence měl poškozený kromě osobních dokladů také 25 000 korun a firemní tankovací a platební karty. Škoda byla předběžně vyčíslena na téměř 26 000 korun.

 

 

por. Mgr. Irena Urbánková

27. prosince 2016

vytisknout  e-mailem