Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Péjáci“ překazili schůzku narkomana s dealerem

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky zastavili ve středu večer řidiče pod vlivem drog a s pěti zákazy řízení. O pár metrů dál, druhá hlídka nalezla dealera, který měl v autě ukryté drogy. 

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky si v Chodovské ulici v Praze 4 povšimli vozidla Ford, které se rozhodli zkontrolovat. Vozidlo zastavili v ulici U Plynárny v Praze 4 a v okamžiku, kdy policisté uviděli řidiče, který ve vozidle seděl, měli jasno, jednalo se o „známou firmu“. V minulosti byl totiž několikrát řešený za majetkovou trestnou činnost, často byl také v pátrání a ještě častěji řídil pod vlivem drog. Lustrací na místě zjistili, že řidič má uložených pět zákazů řízení do roku 2023. U muže provedli test na drogy, který byl pozitivní. Šestatřicetiletý podezřelý prosil policisty, aby ho pustili, jelikož měl domluvenou důležitou schůzku „za rohem“ s mužem, který přijede v Mercedesu. „Péjáci“ pojali podezření, že by se mohl setkat s dealerem. Proto okamžitě podali hlásnou službu a instruovali další hlídky v okolí, aby pátraly po uvedeném vozidle Mercedes. 

Do pěti minut jiná hlídka policistů z pohotovostní motorizované jednotky vozidlo značky Mercedes vypátrala v Moskevské ulici v Praze 10, kde bylo zaparkované. Za volantem v tu dobu seděl jednačtyřicetiletý cizinec, kterého policisté zkontrolovali. Jelikož se v době kontroly choval nervózně, pojali „Péjáci“ podezření, že by se ve vozidle mohly opravdu nacházet omamné a psychotropní látky. Z tohoto důvodu si na místo zavolali služebního psa na vyhledávání drog, který označil hned několik míst, kde se nacházely drogy. Následnou prohlídkou vozidla kriminalisté čtvrtého policejního obvodu nalezli více než sto gramů heroinu, třicet gramů pervitinu a několik desítek tisíc korun. Dalším šetřením zjistili, že během posledního roku prodal minimálně jednomu člověku více než 800 gramů heroinu.

Jednačtyřicetiletý dealer drog je v současné chvíli obviněný ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za což mu v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Cizinec je v současné chvíli umístěný ve vazbě.

Šestatřicetiletý řidič Fordu byl převezen na policejní služebnu, kde si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu maření úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Dále se bude zodpovídat i z jízdy pod vlivem drog. Jeho stíhání je vedeno na svobodě.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 11.6.2020

vytisknout  e-mailem