Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pedofil zadržen druhý den po oznámení

HRADEC KRÁLOVÉ - Zadržený muž se přiznal k dalším případům, policie žádá veřejnost o spolupráci 

Královéhradečtí kriminalisté zadrželi v úterý 18. 11. 2011 v blízkosti Základní školy Štefánikova na Moravském předměstí v Hradci Králové třiadvacetiletého muže, kterého ještě ten den obvinili ze spáchání zločinu pohlavní zneužití. Ve čtvrtek soudce akceptoval návrh na jeho vzetí do vazby.
 
Necelých čtyřiadvacet hodin od oznámení rodičů osmileté dívenky, která se stala obětí jeho praktik,  si muž vyslechl obvinění. Malá slečna se rodičům naštěstí hned svěřila, že ji poblíž školy osahával nějaký muž. Rodiče na nic nečekali a vše oznámili policistům. Ti okamžitě po muži začali pátrat. Zjistili, že na Moravském předměstí obtěžoval i 11leté děvče, které navštěvuje stejnou školu jako první dívenka. 
Naši kriminalisté, kteří se specializující na trestnou činnost páchanou na mládeži, zahájili okamžitě druhý den ráno aktivní spolupráci s vedením Základní školy Štefánikova. Krátce po 13. hodině, zejména díky velmi dobrého popisu, který dívka uvedla, muže v blízkosti školy zadrželi.
K překvapení kriminalistů se zadržený muž při prvotním výslechu doznal k dalším 13 případům, kdy podle jeho slov v Hradci Králové osahával dívky i chlapce mladší 15 let.
Z tohoto důvodu prosíme rodiče, kteří by měli od svých dětí jakékoliv poznatky o tom, že je na Moravském předměstí nebo v blízkosti ulice Hradecká v Hradci Králové osahával nebo hladil cizí muž ve věku 20 – 30 let střední postavy, aby nám tyto informace předali. Pomohou tím v rozkývání a objasňování trestné činnosti zadrženého muže.
 
Obviněnému muži hrozí v případě uznání viny trest odnětí svobody až na 8 let.
 
Zadrženého muže již v minulosti odsoudil Okresní soud v Havlíčkově Brodě za stejnou trestnou činnost k ochranné ústavní sexuologické léčbě. Ta byla vykonána a po následující ambulantní léčbě muž v současné době žádnou další léčbu již neabsolvoval.
 
 
mjr. Mgr. Ivana Ježková
tisková mluvčí, tel. 602 651 187
zveřejněno v 11:15
           
 

 

vytisknout  e-mailem