Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

„Pavoučí muž“ lezl po střechách v Chebu

CHEBSKO – Policisté ho nakonec zadrželi schovaného v bytě. 

Na začátku ledna letošního roku měl v dopoledních hodinách devětadvacetiletý muž z Chebu vstoupit do místního panelového domu. V obavách, že je někým pronásledován, se měl okamžitě nezajištěným poklopem dostat na střechu domu. Po chvíli měl přeskákat několik překážek a slézt na balkón ve čtvrtém patře. Následně měl začít ťukat na prosklené balkónové dveře a dožadovat se jejich otevření. Toho se ovšem nedočkal, tak měl vylézt zpět na střechu panelového domu.
 
Tím ovšem putování „pavoučího muže“ neskončilo. Ze střechy panelového domu měl přeskočit na střechu vedlejšího panelového domu a opět slézt na balkón ve čtvrtém patře. Otevřenými balkonovými dveřmi měl vejít do bytu a ženu v pokoji poprosit o zavolání. Žena jeho prosbu vyslyšela a skutečně zavolala, ovšem bez jeho vědomí na linku 158.
 
Policisté se na místo okamžitě vydali a po příjezdu muže schovaného v pokoji zadrželi. Následně ho převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům.
 
Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání přečinu porušování domovní svobody.
 
V případě prokázání viny hrozí muži, který již byl v minulosti několikrát pravomocně odsouzen hlavně za majetkovou trestnou činnost, trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jakub Kopřiva
21. 9. 2021

vytisknout  e-mailem