Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pátrání pokračuje - AKTUALIZACE

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Vyšetřování nadále pokračuje. 

Loupežné přepadení klenotnictví, ke kterému došlo včera dopoledne 8. září v Uherském Hradišti, mělo velmi rychlý průběh. Prozatím neznámí pachatelé vešli do prodejny v motorkářském oblečení s helmami na hlavách. Prodavačku jejich příchod vyděsil natolik, že rovnou začala křičet o pomoc. Pachatelé neváhali a do připravené tašky házeli celá plata se zbožím. Mezitím ke dveřím prodejny přiběhli dva muži, kteří si všimli pachatelů, jak vcházejí dovnitř a celá situace se jim zdála podivná. Muži se snažili pachatelům zabránit v útěku tím, že drželi dveře, aby nemohli z prodejny. Pachatelé ale rozbili sklo ve dveřích a dostali se ven. Tak došlo ke zranění prvního muže, kterého zasáhly střepy. Druhému z mužů se podařilo pachatelům vytrhnout tašku s lupem. Poté ale zazněl výstřel a došlo k poranění i druhého muže. Pachatelé měli před prodejnou zaparkovanou žlutou motorku, na kterou nasedli a z místa činu ujeli pravděpodobně směrem na Brno.

Oba zranění muži skončili v péči lékařů. Taška s ukradeným zbožím zůstala na místě. Není ale prozatím jasné, zda to byla jediná taška, se kterou chtěli pachatelé ujet. Výše škody ještě nebyla vyčíslena.

Kriminalisté touto cestou prosí veřejnost o pomoc při pátrání. V případě, že máte k pohybu těchto osob nějaké informace, neprodleně je sdělte na linku 158. Zároveň varujeme veřejnost, aby se nikdo nepokoušel ozbrojené osoby sám zadržet!

 Prvotní informace o loupežném přepadení najdete zde: http://www.policie.cz/clanek/zpravodajstvi-zlinskeho-kraje-zpravodajstvi-uo-uherske-hradiste-pomozte-pri-patrani.aspx

 AKTUALIZACE - 11. září 2015

Tým kriminalistů i nadále usilovně pracuje na tomto zvlášť závažném trestném činu násilného charakteru. V současné době kriminalisté pokračují ve shromažďování a zpracovávání všech dostupných informací.

V případu figurovala taška s odcizeným zbožím, jehož hodnota přesáhla jeden milion korun. Ta ale díky duchapřítomnému zásahu pětačtyřicetiletého muže zůstala na místě. Jiné zboží z prodejny odcizeno nebylo. Předem odhadnutá škoda na zařízení je vyčíslena na několik desítek tisíc korun.

Stále platí prosba o pomoc při pátrání. Pokud by měl někdo jakékoliv informace týkající se tohoto případu, ať je neprodleně sdělí na nejbližší policejní oddělení nebo na linku 158.

11. září 2015, por. Bc. Milena Šabatová

Odkazy do noveho okna

pachatelé

pachatelé 

Detailní náhled

pachatelé1

pachatelé1 

Detailní náhled

pachatelé2

pachatelé2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem