Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátrání po zvrhlíkovi

Po teprve jedenáctileté dívce chtěl, aby ho uspokojila.  

Kriminalisté třetího policejního obvodu se od soboty 10. září 2016 zabývají případem, při kterém zatím neznámý muž oslovil v Praze 3 na křižovatce ulic Roháčova a Zelenky Hajského teprve jedenáctiletou dívku a požadoval po ní sexuální uspokojení. Neznámý muž k dívce, která čekala na ulici na svou kamarádku, přistoupil chvilku před devatenáctou hodinou a nabídl jí peníze za to, když ho uspokojí rukou. Toho se dívka lekla, dala se na útěk a následně zavolala na policii.

Kriminalisté se případem zabývají pro podezření ze spáchání trestného činu svádění k pohlavnímu styku, za což vzhledem k věku oběti hrozí pachateli v případě odsouzení až pětiletý pobyt za mřížemi.

Popis podezřelého: muž ve věku 30 až 40 let, hubená postava s úzkými rameny a hnědé vlnité vlasy po ramena. Muž měl vousy nebo strniště a dioptrické brýle s černou obroučkou. Oblečený byl do fialového trika a džínů.

Podezřelého muže zachytily na ulici i kamery a v souvislosti s tímto případem pátráme po jeho totožnosti. Jestliže muže na záběrech poznáváte, kontaktujte linku 158.

Závěrem nutno zmínit, že k poškozené musel být přivolán policejní intervent, aby jí poskytl psychologickou pomoc.

por. Bc. Jan Daněk – 8. 10. 2016

Aktualizace – Díky medializaci případu se kriminalistům sešlo na stole hned několik poznatků k totožnosti podezřelého muže, po kterém pátrali. Ten se zároveň sám přišel přihlásit na služebnu dnes před polednem a k činu se přiznal. Sedmadvacetiletý muž byl vyslechnut a kriminalisté se budou případem dál zabývat. Tímto děkujme všem, kteří pátrací relaci věnovali pozornost a přispěli tak k objasnění případu.

por. Bc. Jan Daněk – 10. 10. 2016

vytisknout  e-mailem