Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátrání po útočnících z Letenských sadů - Aktualizace

V noci z osmého na devátého října došlo v Letenských sadech ke třem fyzickým napadením žen, z toho jednou se jednalo o pokus znásilnění. 

Aktualizace 

V rámci vyšetřování kriminalisté zajistili další kamerové záznamy, na kterých je vidět neznámý pachatel, který se dopustil pokusu znásilnění. Pokud tohoto muže poznáváte, volejte prosím linku 158.

nprap. Bc. Richard Hrdina - 19. října 2022

K prvním dvěma napadením došlo krátce před půlnocí, kdy v rozmezí patnácti minut napadl neznámý muž dvě ženy. Modus operandi byl v obou případech totožný. Útočník přistoupil ke svým obětem zezadu a beze slova je udeřil několika ranami pěstí do obličeje. Napadené ženy upadly na zem, kde v útoku agresor ještě pokračoval. Napadené se bránily a útočník se zalekl až hlasitého volání o pomoc, kdy od útoku upustil a z místa utekl. 

Kriminalisté zajistili kamerový záznam z místa, na kterých je zachycen muž, se kterým by v rámci prověřování případu potřebovali hovořit. 

Ke třetímu napadení v Letenských sadech došlo krátce po třetí hodině ranní, kdy neznámý pachatel přistoupil k ženě zezadu a oběma rukama jí silně uchopil za genitálie. Sevření bylo tak pevné, že se nepustil ani ve chvíli, kdy ho žena strhla na zem. Napadená i svědek události volali o pomoc, čehož se útočník zalekl a utekl neznámo kam. Kriminalisté vytvořili identikit neznámého pachatele a prosí širokou veřejnost o pomoc. Pokud byste muže na identikitu poznali, volejte prosím linku 158.

Pachateli prvních dvou napadení hrozí v případě odsouzení za trestný čin ublížení na zdraví a výtržnictví až tříletý pobyt za mřížemi, kdežto pachatel třetího útoku může skončit za trestný čin znásilnění za mřížemi až na pět let. 

nprap. Bc. Richard Hrdina - 17. října 2022

Odkazy do noveho okna

Identikit pachatele

Identikit pachatele 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem