Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátrání po svědcích dopravních nehod

Pražští policisté pátrají po svědcích dopravních nehod. 

Ve středu dne 27. října 2010 v 18:45 hod. vyjížděl řidič kloubového autobusu MHD ze zastávky „Slavia“ v ulici U Slávie v Praze 9. Přitom se ale řádně nepřesvědčil, zda má zavřené všechny dveře a zda se může bezpečně rozjet. Přehlédl tak cestujícího muže, kterému při nastupování zadní dveře autobusu přivřely nohu. Byl vlečen několik metrů a utrpěl lehké zranění. Orientační dechová zkouška u řidiče byla pozitivní, u cestujícího negativní. Řidič policistům vypověděl, že na začátku zastávky MHD „Slavia“ stálo zaparkované vozidlo nezjištěného typu a značky, proto při vjíždění do zálivu zastavil tak, že neměl autobus celou svou délkou srovnán k okraji zastávky a neviděl proto na zadní dveře. Ke zranění dalších osob naštěstí nedošlo.
 
V pátek dne 26. listopadu 2010 v 18:00 hod. vyjížděl řidič tramvajové linky č. 26 ze zastávky MHD „Nad Džbánem“ na ulici Evropská v Praze 6 směrem k Vítěznému náměstí. V jedné chvíli mu měla z levé strany chodníku vběhnout do jízdní dráhy neznámá žena. Řidič proto zabrzdil, aby zabránil střetu. Přitom se ale jedna z cestujících neudržela tyče a spadla na podlahu tramvaje. Utrpěla zranění a skončila v nemocnici.
 
V pondělí dne 29. listopadu v 08:45 hod. řídil dosud neztotožněný řidič vozidlo nezjištěného typu pravděpodobně tmavé barvy registrační značky začínající „ADZ“ nebo „ADH“ v Praze 10, Vršovické ulici před obchodním domem LIDL. Při couvání ve směru k benzinové čerpací stanici Agip narazil zadní částí vozidla do chodkyně, která přecházela vozovku ve směru od obchodního domu k ulici Vršovická v místě, kde není na vozovce vyznačen přechod pro chodce. Následkem nárazu chodkyně upadla na zem a utrpěla zranění. Následně musela vyhledat ošetření v nemocnici. Neznámý řidič poté z místa ujel, aniž by ženě poskytl první pomoc.
 
Jakékoliv informace k těmto událostem přijmou policisté oddělení dopravních nehod pražského dopravního inspektorátu na tel. čísle: 974 825 703, případně operátoři na lince 158.

Kpt. Bc. Eva Miklíková 6.12.2010  

vytisknout  e-mailem