Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pátrání po stařence

Policisté českokrumlovského okresu pátrali po ztracené stařence. (Hlasová schránka 974 232 116) 

             Ve středu v podvečer oznámila rodina 77leté ženy její pohřešování. Žena byla od 17. hodin na houbách s manželem a snachou, v lese u osady Muckov, k.ú. Hořice na Šumavě. Skupinka se však nechtěně rozdělila a snacha stařenky, poté co jí nemohli najít a začali mít obavu o její život a zdraví, raději zavolala na pomoc policisty.
            Na místo okamžitě vyjely dvě hlídky hornoplánských policistů a v krátké době byla ve spolupráci s dosahovým důstojníkem zorganizovaná a započatá pátrací akce. Do ní byly nasazeny síly a prostředky tří obvodních oddělení Policie ČR (OOP H. Planá, OOP Lipno n. Vltavou a OOP Větřní), dopravní policisté a zapojili se i kolegové z Inspektorátu cizinecké policie Dolní Dvořiště. Celkem bylo do pátrání po stařence zapojeno pětadvacet policistů, psovod se služebním psem a devět vozidel.
            Pátrání mělo šťastný konec, protože stařenka, která se v lese jednoduše ztratila, byla krátce po půl desáté večer policisty nalezena na lesní cestě směrem Muckov - Světlík. Žena kromě únavy neutrpěla žádnou újmu na zdraví a byla předána rodině.
 
nprap. Bc. Michaela Pavlíčková (pcrckpis@mvcr.cz)

vytisknout  e-mailem