Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pátrání po rybáři

Právě nyní, v odpoledních hodinách posledního červencového dne probíhá na Lipenském jezeře velká pátrací akce po rybáři... (Hlasová schránka 974 232 116) 

       Právě nyní, v odpoledních hodinách posledního červencového dne probíhá na Lipenském jezeře velká pátrací akce po rybáři, který společně s dalším mužem riskovali své životy, když opilí nastoupili v dopoledních hodinách na pramici poblíž Pihlova a vyjeli na jezero rybařit. Dle svědků si i přes to, že již před nástupem na loď požili alkohol, nesli další lahve na loď.
       Během dopoledne lidé ze břehu zpozorovali, že muži při snaze o pádlování na lodi vrávorají. Kolem čtvrt na jednu si pak všimli, že je loď s rybáři převržena a zavolali záchranu.
        Mladšího z rybářů, 52letého muže se podařilo z vody vytáhnout, po druhém 54letém muži z Hornoplánska všichni dosud pátrají.
        Zachráněný rybář byl policisty podroben dechové zkoušce (přístrojem Dräger), která ukázala 2,61 promile alkoholu v dechu tohoto muže.
Na pátrání se nyní spolupodílejí hornoplánští policisté, frymburští a českobudějovičtí hasiči, Vodní záchranná služba, Krajská kynologická záchranná brigáda České Budějovice a Zdravotní záchranná služba Jihočeského kraje včetně vrtulníku.
        Okolnosti případu jsou pro zatím v šetření, z prvotních informací však vyplývá, že hlavní příčinou této nehody je nezodpovědnost a alkohol.
nprap. Bc. Michaela Pavlíčková (pcrckpis@mvcr.cz)

vytisknout  e-mailem