Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Pátrání po seniorovi skončilo úspěšně

BLANENSKO: Do pátrací akce byly nasazeny tři desítky policistů včetně policejního vrtulníku s termovizí. 

Ve čtvrtek 18. června v 10.00 hod seniorka z Boskovic oznámila prostřednictvím tísňové linky pohřešování svého manžela. Tuto skutečnost nahlásila poté, co se její muž po více než třech hodinách nevrátil ze zdejšího obchodu. Boskovičtí policisté ihned vyjeli do terénu a zjistili, že v prodejně, kterou pravidelně ráno pětasedmdesátiletý senior navštěvuje, odešel jiným směrem než obvykle. Policejní hlídky nejdříve prověřily zdravotnická zařízení a zjišťovaly, zda muž není u známých. Poté započala pátrací akce v terénu, do které byly nasazeny téměř tři desítky policistů včetně městské policie a policejního vrtulníku s termovizí. Na základě informací přes sociální sítě, ve kterých město Boskovice na svých stránkách upozornilo na pohřešování seniora, se přidali také samotní občané. Po více než šesti hodinách pátrání, policisté podchlazeného a nezraněného seniora našli ležet mezi keři v blízkosti místního hřbitova. Následně skončil v péči přivolané zdravotnické záchranné služby.

Všichni, kteří po seniorovi pátrali, byli rádi, že se jim ho podařilo včas nalézt a tím i pravděpodobně zachránit život.

V souvislosti s dobrým koncem musíme poděkovat také občanům za spolupráci při pátrání a městu Boskovice za aktivní pomoc.  


por. Lenka Koryťáková, 19. června 2020

Odkazy do noveho okna

1 Místo nálezu I

1 Místo nálezu I 

Detailní náhled

2 Místo nálezu pohřešovaného seniora

2 Místo nálezu pohřešovaného seniora 

Detailní náhled

policejní vrtulník - Boskovice

policejní vrtulník - Boskovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem