Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pátrání po pohřešovaném seniorovi bylo úspěšně ukončeno

Český Těšín - do dvou hodin od oznámení o pohřešování policisté muže nalezli 

Poté, co policisté v Českém Těšíně ve středu 6. prosince okolo třetí hodiny ráno přijali oznámení o pohřešovaném seniorovi, rozjeli rozsáhlou pátrací akci. Téměř devadesátiletý muž měl ze zdravotnického zařízení odejít pouze v teplácích, triku a ponožkách. Oznamovatelka uvedla, že poté, co zjistili, že starý pán odešel, prohledali celou budovu, ale když ho nenašli, obrátili se na policii. Uvedla také, že muž se těžce pohybuje, špatně komunikuje a bere léky, které u sebe nemá.

Do pátrací akce byli zapojeni nejen policisté z obvodního oddělení v Českém Těšíně, ale také jejich kolegové z Těrlicka a oddělení hlídkové služby. Na pátrání se podíleli také karvinští kriminalisté, policejní psovod a policisté krajské speciální pořádkové jednotky. V neposlední řadě se spolupodíleli také strážníci městské policie. Všichni zúčastnění vzhledem k chladnému počasí věděli, že čas hraje proti nim.

Jejich usilovné pátrání bylo naštěstí úspěšné. Do necelých dvou hodin zhruba kilometr od zařízení seniora nalezli. Přivolaní zdravotníci konstatovali, že muž je sice podchlazený, ale není zraněný a hospitalizace není nutná, takže se mohl vrátit zpět do odborného zařízení.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
7. 12. 2023

vytisknout  e-mailem