Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pátrání po pohřešovaném bylo úspěšně ukončeno

Havířov - téměř tři dny trvalo pátrání po pohřešovaném seniorovi, který v neděli ráno odešel na procházku. 

Poté, co policisté v neděli odpoledne přijali oznámení o pohřešovaném seniorovi, který ráno odešel z domova pro seniory v Havířově, se rozjela rozsáhlá pátrací akce. Policisté v prvé řadě kontaktovali rodinu a prověřili zdravotnická zařízení, zaměřili se také na nákupní centra a vlaková nádraží. Vyhodnocovali dostupné záznamy z kamerových systémů, činili veškeré kroky k získání informací o jeho možném pohybu.

Ještě téhož dne také vyrazila rojnice, ve které kromě policistů a služebního psa byli také strážníci městské policie. Do nočních hodin, kdy musela být akce ukončena, prohledali hlavně les v blízkosti objektu, ze kterého muž odešel. Pátrání v terénu, kterého se postupně zúčastnili také hasiči a strážníci nejen z Havířova, ale také ze Šenova, pokračovalo v dalších lokalitách také v pondělí a úterý.

Po téměř třech dnech byl muž nalezen v lese. K velké radosti všech zúčastněných živý a vzhledem ke dvěma nocím stráveným v lese také v dobré psychické kondici. Zachránci jej ještě museli téměř kilometr nést nepřístupným terénem na nosítkách a následně jej předali zdravotníkům.

Video z pátrací akce: https://youtu.be/wc3L3Fj-eYw

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
16. 8. 2022

Odkazy do noveho okna

Vypátrání seniora II

Vypátrání seniora II 

Detailní náhled

Vypátrání seniora

Vypátrání seniora 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem