Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátrání po pohřešované

Detektivové pátrají po ženě, která beze stopy zmizela. 

O pátrání po pohřešované šestapadesátileté ženě jsme Vás již informovali. Vzhledem k tomu, že se do této doby ženu nepodařilo vypátrat a nemůžeme vyloučit, že se stala obětí násilného trestného činu, celý případ si převzali detektivové z 1. oddělení Krajského ředitelství hlavního města Prahy. Celý případ je nyní prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu zbavení osobní svobody, za což pachateli hrozí až dvanáctiletý pobyt za mřížemi.

Prošetřováním detektivové mimo jiné zjistili, že žena pracuje jako advokátka a v blízké době měla publikovat knihu, která podle jejích slov měla mít politický podtext. Na 1. prosince byl ohlášen křest této knihy, na který se však také nedostavila. Policisté také zjistili, že naposledy byla viděna v pondělí 9. listopadu v 16 hodin v Praze 7 v ulici Dukelských hrdinů, kde zařizovala křest této knihy. 

Jestliže má někdo informaci o možném výskytu této ženy nebo by mohl jakkoliv přispět k objasnění tohoto zmizení, ať kontaktuje linku 158. 

por. Bc. Jan Daněk – 6. 12. 2015

Aktualizace – Detektivové krajského ředitelství, kteří se zabývali pátráním po pohřešované, ženu vypátrali ve čtvrtek 18. února v jednom z domů v severních Čechách. Při následném výslechu žena uvedla, že se celou dobu pohybovala sama o své svobodné vůli různě po Evropě a nyní se schovávala v domě u svých známých. Okolnostmi celého případu se budou kriminalisté i nadále zabývat.

Vzhledem k tomu, že se v jiném případě majetkového charakteru žena nachází v pozici obžalované a byla obava, že se bude vyhýbat trestnímu řízení, vydal na ni soud zatykač. Detektivové proto ženu následně převezli do vazební věznice.

Tímto děkujeme všem, kteří věnovali pozornost tomuto pátrání.

por. Bc. Jan Daněk – 19. 2. 2016

vytisknout  e-mailem